Tăriceanu: Noua Securitate are doi părinţi: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. Băsescu a creat-o, iar Iohannis o foloseşte împotriva adversarilor politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la mitingul PSD, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Trebuie să ne luăm democraţia înapoi. Securitatea nu a murit, ci doar s-a transformat, pas cu pas. Sistemul pas cu pas ne ascultă telefoanele şi face tot ce e posibil să ne bage la puşcărie.Noua Securitate are doi părinţi: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. Băsescu a creat noua Securitate, iar Iohannis o foloseşte împotriva adversarilor politici", a spus Călin Popescu Tăriceanu la mitingul PSD.

Tăriceanu nu este singurul care a făcut declaraţii dure la adresa preşedintelui României. Anterior, Liviu Pleşoianu a declarat că, alături de Kovesi, Coldea, Maior şi toţi securiştii, acesta s-a închis într-o sufragerie şi îi e frică.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut, în discursul său, aluzie la preşedinte, acuzându-l că a participat la mitinguri ilegale şi că a confiscat votul românilor. 

"Trebuie să continuăm să luptăm până când forţa sănătoasă a instituţiilor democratice, legitime, alese se voi vor învinge forţele bolnave, forţele obscure, forţele întunericului, forţele oculte care au pus mâna pe această ţară. Vrem democraţie adevărată, iar o demonstraţie adevărată înseamnă o justiţie independentă şi corectă, înseamnă separaţia puterilor în stat, înseamnă respectarea rezultatului alegerilor libere, respectul pentru drepturile şi libertăţile individuale şi faptul că suntem cu toţii egali în faţa legii...Statul paralel este cel mai mare duşman al nostru, iar dacă vom accepta în continuare să finanţăm acest mecanism bolnav, atunci să nu ne mire că nu sunt bani pentru educaţie şi bani pentru sănătate", a mai spus preşedintele Senatului. 

De asemenea, cu privire la „sistemul pas cu pas”, Tăriceanu a promis că ascultările telefoanelor, intervenţiile nelegale în politică şi economie vor înceta. 

„... şi aceasta va fi responsabilitatea instituţiei supreme a democraţiei, adică a Parlamentului. (...) Fac un apel către toţi cei care sunt acoperiţi, acoperiţii din presă, acoperiţii din justiţie, acoperiţii din politică, din administraţie, de peste tot: tuturor le cer curajul să fie parte a schimbării şi a reconcilierii in această ţară”, a mai susţinut Cîlin Popescu Tăriceanu. 

Peste 20.000 de susţinători ai PSD, veniţi din toată ţara, s-au adunat sâmbătă seara în Piaţa Victoriei unde au ascultat discursurile liderilor coaliţiei care au urcat pe o scenă amplasată, cu această ocazie, în piaţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite