Tăriceanu se compară cu Churchill după înfrângerea de la europarlamentare: Nu mereu cei care iau voturile le şi merită

Tăriceanu se compară cu Churchill după înfrângerea de la europarlamentare: Nu mereu cei care iau voturile le şi merită

FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl invocă pe premierul britanic Winston Churchill şi subliniază că „nu mereu cei care iau voturile le şi merită”. La europarlamentarele din 26 mai, ALDE nu a trecut pragul electoral.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist. Marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării. Cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill. De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta”, a afirmat Tăriceanu pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: