Surse: Viorica Dăncilă va da explicaţii în Parlamentul European privind violenţele de la protestul diasporei

Surse: Viorica Dăncilă va da explicaţii în Parlamentul European privind violenţele de la protestul diasporei

Prim-ministrul Viorica Dăncilă. FOTO gov.ro

Parlamentul European o cheamă pe Viorica Dăncilă în plen, în octombrie, să dea explicaţii cu privire la violenţele din 10 august, au precizat surse politice pentru „Adevărul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, care e formată din preşedinţii grupurilor politice din PE, a decis, la propunerea Verzilor Europeni, să convoace o dezbatere plenară despre violenţele de la protestul din România din 10 august.
 
În mod uzual, la astfel de dezbateri este invitat premierul ţării în cauză. ​ Dezbaterea va avea loc în sesiunea plenară de la Strasbourg din 1-4 octombrie.
 
 Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţă Victoriei. 
 
Procurorii au inregistrat 651 de plangeri depuse de protestatari impotriva jandarmilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: