Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu o propună pe Rovana Plumb comisar european pentru că va fi respinsă. Dăncilă l-a ignorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Într-o discutie cu jurnaliştii purtată la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a relatat o discuţie cu premierul Dăncila. Şeful statului i-a transmis Vioricăi Dăncila să nu o propună pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european pentru că riscă să fie respinsă de Parlamentul European. Dăncila nu a ţinut cont. Iohannis susţine că România va primi un portofoliu irelevant în noua Comisie Europeană.

Preşedintele Klaus Iohannis a povestit cum a vorbit în primăvară cu premierul Dăncilă despre propunerea de comisar european pe care urma să o facă România pentru noul mandat al Comisiei Europene. La acea vreme, Dăncilă i-a spus acestuia că se mai gândeşte. 

Ulterior, într-o altă discuţie, Iohannis a întrebat-o iarăşi pe Dăncilă ce are de gând cu funcţia de comisar european, iar premierul a spus că o propune pe Rovana Plumb. 

Preşedintele a avertizat-o pe Dăncilă că Rovana Plumb se va lovi de opoziţia din Parlamentul European şi o să cadă la vot în comisii. Cu toate acestea, Viorica Dăncilă a insistat cu varianta Plumb, fiind trimisă şi varianta Dan Nica, în cazul în care va fi ales un comisar bărbat pentru România. 

Însă riscul respingerii candidatului român pentru funcţia de comisar european ar putea să ducă la primirea de către ţara noastră a unui portofoliu irelevant faţă de ceea ce ar putea obţine în cazul în care ar fi trimisă la Bruxelles o candidatură a unui politician fără probleme de integritate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite