Surse: Festival cu cântec. Eveniment cu 50 de mii de oameni anunţaţi la concerte, dar fără aprobare oficială de la Primăria Generală

Surse: Festival cu cântec. Eveniment cu 50 de mii de oameni anunţaţi la concerte, dar fără aprobare oficială de la Primăria Generală

Tiesto, unul dintre cei aşteptaţi să mixeze la Bucureşti în septembrie. FOTO Arhivă personală / Facebook Tiesto

Organizatorii SAGA Festival, eveniment programat să se desfăşoare în Bucureşti în septembrie, au anunţat că evenimentul ar urma să aibă loc în Parcul Izvor. Surse din Primăria Capitalei au precizat pentru „Adevărul” că nu există încă nicio aprobare oficială din partea instituţiei, care, de asemenea, le-a recomandat şi alt loc de desfăşurare a concertelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele săptămâni, reprezentanţii ALDA, companie care se ocupă de organziarea SAGA Festival din Bucureşti (10-12 septembrie), au vorbit despre concertele care vor fi organizate în Parcul Izvor. De altfel, pe scenă sunt aşteptate nume ca Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), Don Diablo, John Newman, Mike Williams, Morten, Nervo, Regard, Salvatore Ganacci, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W. De altfel, în toate comunicările referitoare la eveniment este punctat faptul că în jur de 50.000 de oameni sunt aşteptaţi la concerte.
 
Însă evenimentul se confruntă cu unele probleme care nu fost menţionate de organizatori, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Surse din Primăria Capitalei, instituţie care ar trebui să se pronunţe privind permisiunea organizării concertelor în Parcul Izvor, au precizat pentru „Adevărul” că în prezent nu există niciun acord oficial între cei de la ALDA şi instituţie. 
 
Organizatorii se bazează doar pe o promisiunea a Gabrielei Firea, de când era primar al Capitalei, precum şi de „un acord de principiu” din partea ARCUB, datat 2019, când ALDA a început discuţiile pentru organizarea evenimentului cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti. Acest acord de principiu nu a fost urmat, însă, de un contract formal dintre Primăria Capitalei, pe de o parte, şi firma care organizează festivalul, pe de altă parte. 
 
Surse politice au declarat pentru „Adevărul că organizatorilor li s-a propus organizarea concertelor într-un loc diferit de Parcul Izvor, dat fiind faptul că obicei acest spaţiu verde ajunge să fie „devastat” după marile concerte, după cum o arată experienţele anterioare. Printre variantele înaintate a fost Arena Naţională, însă nu a venit un răspuns.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările