SURSE Conducerea STB ia în calcul concedierea şoferilor grevişti. Peste 200 de dosare de angajare există pe masa şefilor STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Conducerea STB ia în calcul să înceapă suspendarea sau desfacerea contractelor de muncă pentru câteva zeci de şoferi grevişti, dacă aceştia nu reiau încă de dimineaţă lucrul, susţin surse din STB pentru „Adevărul”. Autorităţile dispun şi de o soluţie de rezerva pentru înlocuirea acestor şoferi.

„Sunt 250 de dosare de angajare de şoferi depuse la Societate. Dacă nu respectă decizia instanţei, şoferii care refuză să intre în trafic vor avea suspendate sau desfăcute contractele de muncă şi vor fi angajaţi alţii”, au precizat surse din Societate pentru „Adevărul”.

Potrivit surselor citate, în 24 de ore pot fi gata de muncă noilor persoane, dacă se va ajunge la concedieri, cu toate că autorităţile nu ar vrea să apeleze la această soluţie. Prin această mişcare, autorităţile ar scăpa şi de nucleul dur al greviştilor din jurul lui Vasile Petrariu, liderul sindical care este şi membru PSD.

Conducerea STB şi Primăria Capitalei susţin că acum sunt îndreptăţite să ia decizii radicale, mai ales că în spate există o decizie a instanţei de încetare a grevei şi reluare imediată a activităţii, pe lângă faptul că în starea de alertă nu sunt permise grevele generale.

Haos în transportul public din Capitală, după ce, pentru a doua zi consecutiv, niciun şofer al STB nu a ieşit pe traseu, în ciuda deciziei executorii de joi a Tribunalului Bucureşti care a stabilit că greva este ilegală, iar circulaţia trebuie reluată de îndată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite