Surse din cadrul Preşedinţiei: „Da, Iohannis i-a cerut lui Emil Hurezeanu să fie ambasador la Berlin. Aşteptăm răspunsul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat, pentru „Adevărul“, că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus jurnalistului Emil Hurezeanu să fie ambasador al României la Berlin, dar acesta din urmă a declarat că are nevoie de un timp de gândire.

Informaţia potrivit căreia Hurezeanu ar fi primit oferta de a reprezenta România la nivel diplomatic în Germania a apărut ieri, pe site-ul jurnalistului Marius Tucă şi a fost confirmată, pentru "Adevărul", de surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Potrivit aceloraşi surse, Hurezeanu ar fi înclinat mai degrabă să refuze postul.

Contactată de "Adevărul" pentru o reacţie oficială din partea Administraţiei Prezidenţiale, purtătoarea de cuvânt Tatiana Niculescu Bran a transmis că "nu comentează zvonuri".

Emil Hurezeanu este un scriitor şi jurnalist român care şi-a început cariera în secţia română a Radio Europa Liberă din Munchen, post pe care l-a ocupat din 1983 până în 1994.

În 1985 a primit o bursă la Universitatea Charlottesville din Statele Unite, unde a studiat ştiinţe politice, iar după întoarcerea sa în Germania şi-a continuat studiile în Europa. Hurezeanu s-a întors în 2002 în România şi  a fost realizator al emisiunii “România mea”, la Antena 1, după care a realizat, alături de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, emisiunea „Cap şi pajură“, difuzată de Realitatea Tv. De asemenea, Hurezeanu a fost director al ziarului „România Liberă“ şi preşedintele trustului media „Realitatea-Caţavencu“.

Klaus Iohannis l-a rechemat pe Lazăr Comănescu din calitatea  de ambasador al României la Berlin în decembrie 2014. Comănescu face acum parte din echipa prezidenţială a lui Iohannis şi se ocupă de probleme de politică externă.

Citeşte şi:

De ce imunitatea parlamentară are toate şansele să fie păstrată, cel puţin până în 2016: „DNA nenoroceşte omul!“

Eliminarea imunităţii parlamentare, despre care a vorbit şi procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi s-ar putea realiza doar prin modificarea Constituţiei. În cazul miniştrilor şi al foştilor miniştri, imunitatea este şi mai greu de clintit: practic, CCR ar trebui să-şi schimbe jurisprudenţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite