Stolojan: „Sistemul fiscal al Guvernului Ponta distruge clasa de mijloc şi afectează mediul de afaceri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stolojan cere Guvernului să respecte acordul cu FMI  FOTO Adevărul
Stolojan cere Guvernului să respecte acordul cu FMI  FOTO Adevărul

Europarlamentarul Theodor Stolojan a criticat dur sistemul fiscal impus de Guvernul Ponta. El susţine că această abordare va distruge clasa de mijloc, datorită taxelor şi impozitelor impuse. Stolojan a lansat un apel către Guvern şi a cerut să fie respectate punctele negociate cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

„Cerem Guvernului să revadă tot acest sistem fiscal, care a fost făcut pe picior, în grabă, fără să aibă fundamentare corectă. Acest sistem fiscal este un sistem care distruge clasa de mijloc şi care afectează foarte mult mediul de afaceri. (...) Îi cerem Guvernului să îndeplinească angajamentele pe care şi le-a asumat prin acordul cu FMI! Deci, ce nu a făcut în nouă luni acest guvern să facă în trei luni!", a precizat Stolojan.

El a arătat că situaţia economică nu prezintă nicio speranţă în acest an, că USL "continuă demagogia" şi că anul 2013 poate fi caracterizat drept "a da cu o mână şi a lua cu trei", prin creşterea poverii fiscale şi blocarea proiectelor mari energetice.

Stolojan a mai spus că România a pierdut teren într-o serie de rapoarte internaţionale şi că "de nouă luni de când guvernul USL e la guvernare nu a reuşit nimic în afară de parodia cu Oltchim".

Referitor la iniţiativa europarlamentarilor USL, care vor contesta Raportul MCV în Parlamentul European, Stolojan a spus că acest demers nu are nicio şansă de reuşită.

"Nicio şansă. Acesta e un demers anunţat care poate provoca impresii aici, dar PE nu are putere de a-i da o dispoziţie CE să schimbe un raport care reprezintă evaluarea făcută de Comisia Europeană. Parlamentul cel mult poate face el o comisie, un grup care să facă el o evaluare dacă ar fi în stare, dar nu are aşa ceva în atribuţii", a răspuns Stolojan.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite