Sora lui Corneliu Coposu: Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sora fostului lider ţărănist Corneliu Coposu a declarat, marţi seară, că Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface şi va reveni pe scena politică, astfel ca suferinţa lui din ultima vreme să nu fii fost de pomană.

"Eu sunt convinsă ca a plecat cu speranţa că partidul va reveni şi că suferinţa sa nu a fost de pomană (...) Mintea lui era extrem de clară şi îşi menţinuse această notă de optimism", a afirmat Rodica Coposu la Realitatea Tv.

Sora lui Corneliu Coposu a mărturisit că, ultima dată, l-a văzut pe Ion Diaconescu la Congresul PNŢCD din iunie, anul acesta. Ea a relatat că Diaconescu a suferit mult din cauza fărâmiţării formaţiunii ţărăniste.

"Cred că a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface şi va reveni pe scena politică", a apreciat Rodica Coposu.

Ea a susţinut că nici Ion Diaconescu, precum nici ceilalţi lideri politici întemniţaţi în timpul persecuţiilor politice, nu au povestit despre suferinţele lor din perioada comunistă. "Niciunul dintre cei care au fost în închisori, nici el, nu povesteau prin ce au trecut. Nu a avut niciunul dintre cei care au fost acolo şi au suferit ani de zile dorinţa de răzbunare, n-au avut ura împotriva celor care i-au terorizat. Probabil că suferinţa sublimează unele sentimente şi oamenii se pot ridica deasupra lor", a mai spus Rodica Coposu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac. Vezi aici detalii!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite