Sondaj IMAS. PSD, aproape de minimul istoric. Trei procente au pierdut social-democraţii într-o lună. USRPLUS vine puternic din urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formaţiunea condusă de Ciolacu şi Firea se duc cu paşi grăbiţi sub 20%, dacă trendul continuă. Inquam Photos / Ilona Andrei
Formaţiunea condusă de Ciolacu şi Firea se duc cu paşi grăbiţi sub 20%, dacă trendul continuă. Inquam Photos / Ilona Andrei

PSD a ajuns la o intenţie de vot de 20,8, după ce luna trecută era la 23,4, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM. Liberalii sunt în continuare pe primul loc în topul preferinţelor.

PNL se menţine la peste 33% intenţie de vot, aceştia fiind aleşi ca opţiune de 33,6% din respondenţii, după ce în luna iulie avuseseră o intenţie de vot de 33,4%, arată ultimul sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. 

Cea mai mare surpriză este scorul PSD. Partidul condus de Marcel Ciolacu a ajuns la o intenţie de vor de 20,8%, ceea ce înseamnă că au pierdut aproape trei procente. În luna iulie social-democraţii aveau o intenţie de vot de 23,4%. 

USRPLUS se află la 18,3%, cu peste un procent faţă de luna anterioară. Partidul condus de Victor Ponta, Pro România, reuşeşte să depăşească din nou 10%, fiind la o intenţie de vot de 10,6%, după ce în iulie ajunsese la 9,7%. 

Pragul parlamentar l-ar mai trece doar UDMR, care are aproape 6%, în timp ce PMP şi ALDE au sub 5%

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6-26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite