Senatorul Sorin Ilieşiu (PLR): Iohannis a evitat dezbaterile televizate şi în campania pentru Primăria Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a evitat dezbaterile televizate şi pe vremea când candida la Primăria Municipiului Sibiu, a declarat, sâmbătă, Sorin Ilieşiu, senator ales pe listele PNL, în prezent vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator.

Invitat într-o emisiune televizată, senatorul Sorin Ilieşiu a declarat că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a evitat şi în trecut, când candida pentru Primăria Municipiului Sibiu, dezbaterile televizate cu contracandidaţii săi, informează România TV.

Astfel, în 2008, candidatul PNŢCD la Primărie, Albin Marinescu, îi provoaca pe toţi adversarii săi la o confruntare televizată, unde întrebările urmau să fie puse de jurnalişti de la fiecare instituţie media din Sibiu, dar şi de sibieni.

Klaus Iohannis, candidat în 2008 din partea FDGR, nu a putut fi contactat la acel moment. Potrivit spuselor lui Călin Blaga, directorul de campanie al candidatului PNŢCD, toţi contracandidaţii acestuia ar fi fost de acord cu dezbaterea televizată, mai puţin primarul în funcţie, Klaus Iohannis, de la care nu a primit nicio reacţie.

Totodată, potrivit publicaţiei „Turnul Sfatului”, Klaus Iohannis a refuzat în 2012 şi dezbateri cu Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, precum şi cu ceilalţi primari din judeţ, dezbateri în urma cărora trebuia să se stabilească noua Strategie a judeţului.

„Nu mă preocupă, eu nu voi merge. Mai vedem dacă trimit un delegat”, refuza Iohannis în 2012 invitaţia Preşedintelui Consiliului Judeţean din Sibiu către toţi primarii din judeţ.

Declaraţiile senatorului Sorin Ilieşiu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, vin în contextul negocierilor eşuate între echipa lui Ponta şi cea a lui Iohannis cu privire la alegere locului potrivit pentru a susţine dezbaterea politică înainte de al doilea scrutin al alegerilor prezidenţiale, programat pe 16 noiembrie.

Invitaţia Universităţii de Vest din Timişoara, prin care conducerea punea la dispoziţia candidaţilor unitatea de învăţământ superior pentru dezbatere, a fost refuzată de Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea candidatului PSD-UNPR-PC de a lua parte la o discuţia la una dintre cele patru televiziuni (România TV, Realitatea TV, B1TV şi Antena 3). 

Sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu a propus Palatul Cotroceni ca loc de dezbatere între cei doi candidaţi. În timp ce Iohannis a precizat că „vor decide echipele în negociere” dacă accepta sau nu propunerea şefului de stat, Ponta a refuzat ferm: „Nu apreciez faptul că domnul preşedinte Băsescu continuă să se implice în campania electorală”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite