Senatorii vor "sa starpeasca" fumatul in scoli si spitale

Doctorii fumeaza mai mult decat pacientii, au spus, ieri, la unison, senatorii din Comisia de sanatate, la dezbaterea proiectului de lege privind interzicerea fumatului in locurile publice, initiat de

Doctorii fumeaza mai mult decat pacientii, au spus, ieri, la unison, senatorii din Comisia de sanatate, la dezbaterea proiectului de lege privind interzicerea fumatului in locurile publice, initiat de deputatii Sali Negiat si Mirciov Petru. Senatorii, in marea lor majoritate medici, s-au aratat indignati de faptul ca in spitale se fumeaza ca in baruri, o situatie similara fiind si in licee. Membrii Comisiei de sanatate au apreciat ca proiectul, aprobat deja de Camera Deputatilor, este prea permisiv. "Prin faptul ca aceasta lege prevede crearea unei incaperi speciale pentru fumatori, incurajeaza la fumat", a sustinut peremistul Ion Carciumaru. Deputatul Sali Negiat si-a aparat opera, afirmand ca isi propune sa ii protejeze pe nefumatori de efectele nocive ale acestui "viciu". Ca sa-si apere si mai tare cauza, deputatul a spus ca si el fumeaza "la un pahar, la o cafea", dar a admis, oarecum rusinat, ca nu trage in piept. Sali Negiat a tinut sa precizeze ca pe el il preocupa numai interzicerea fumatului in locuri publice. "In familie, e treaba lui, daca ca tata sau ca mama (sic!) nu isi protejeaza copilul", a mai spus autorul legii. Membrii Comisiei de sanatate s-au aratat decisi sa faca un proiect mult mai restrictiv. Ioan Pop de Popa a cerut chiar ca legea sa prevada expres ca "fumatul este o toxicomanie care trebuie starpita". Lucrurile au mai fost calmate de un senator care a constatat, prudent: "Noi toti suntem nefumatori, dar facem o lege pentru fumatori". Discutiile vor fi reluate saptamana viitoare, cand este asteptat si vicepresedintele comisiei, Sorin Oprescu, fumator si director de spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările