Senator PC: Boureanu a împărțit sarmale pe bani europeni, iar Blaga e ”o exaltată funie de usturoi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PC Mircea Banias l-a acuzat în ședința Senatului pe democrat-liberalul Cristian Boureanu că a împărțit sarmale la sărbătoarea orașului Huși, organizată pe bani europeni. De asemenea, conservatorul spune că românii nu vor uita de salariile tăiate chiar dacă PDL l-a înlocuit pe Boc cu "o exaltată funie de usturoi".

"Cu surprindere am aflat din presă că a început campania electorală. Şi nu oricum, ci pe bani europeni. Liderii PDL au vrut ca de obicei să fie în centrul atenţiei şi au profitat de sărbătorile toamnei organizate din fonduri europene într-un oraş din Moldova pentru a mima din nou, pentru a cata oară, generozitatea şi grija faţă de semenii lor", a declarat Mircea Banias în ședința Senatului.

Conservatorul spune că "greii" ai fostului partid de guvernământ au băi de mulțime și au împărțit oamenilor sarmale, "cu ocazia unui festival local pentru care s-au cheltuit, după cum au informat mass media, aproximativ 50.000 euro".

Sute de huşeni s-au călcat în picioare, duminică după-amiază, pentru a mânca o porţie de sarmale puse la dispoziţie de municipalitate. Printre ospătari s-au numărat primarul oraşului dintre vii, Ioan Ciupilan, dar şi câţiva politiicieni de marcă, precum vicepreședintele PDL Cristian Boureanu.

"Mă întreb dacă, în această situaţie, instituţiile abilitate ale statului se vor sesiza şi vor considera că este vorba despre o încercare a acestor politicieni de a obţine 'foloase nepatrimoniale' (imagine, voturi) aşa cum au făcut aceste instituţii în alte rânduri, sau, tot ca şi altadată, vor da dovadă de partizanat politic şi vom avea o nouă probă a faptului că DNA-ul utilizează dubla măsură şi face jocuri politice?", a mai spus Banias.

Senatorul susține că românii nu sunt atât de ușor de păcălit și nu vor fi "<<traduși>> de aceeași Mărie cu altă pălărie".

"Oare crede PDL că înlocuirea lui Boc cu o exaltată funie de usturoi sau cu un <<intelectual>> uns cu toate alifiile din fondul de protocol îi va face pe români să uite de salariile tăiate, de pensiile diminuate şi de viaţa tot mai grea pe care au dus-o în ultimii ani?", s-a întrebat retoric Banias.

Conservatorul face referire la Vasile Blaga, actualul președintele al PDL, care l-a înlocuit pe Emil Boc în fruntea partidului și la Mihai Răzvan Ungureanu, despre care presa a scris că a folosit banii Guvernului ca să-și cumpere produse de lux precum parfumuri, băuturi fine și produse de îngrijire.

Banias a cerut PDL să aștepte începutul oficial al campaniei electorale, reamintindu-le democrat-liberalilor că "și ei trebuie să respecte legea".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite