Senatorii resping instituirea Zilei Primarului. Haşotti: Propun ca Ziua Parlamentarului să fie pe 30 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti FOTO Arhiva Adevărul
Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti FOTO Arhiva Adevărul

Plenul Senatului a respins, în şedinţa de miercuri, instituirea Zilei Primarului, dedicată aniversării aleşilor locali.

Adoptarea propunerii legislative care prevedea aniversarea aleşilor locali pe data de 18 februarie a fost respinsă de senatori cu 55 de voturi împotrivă, 17 pentru şi 12 abţineri.

Propunerea deputatului UNPR Marian Enache prevedea, la articolul 2, faptul că “autorităţile admnistraţiei publice locale pot organiza manifestări şi acţiuni dedicate sărbătoririi Zilei Primarului”, dar vorbea şi despre introducerea, în grila de programe a Societăţii Române de Televiziune, a unor emisiuni speciale dedicate evenimentului.  

Senatorii care au luat cuvântul s-au arătat împotriva iniţiativei, deşi Guvernul a dat aviz pozitiv, cu  precizarea că trebuie instituită o zi dedicată aleşilor locali, în ansamblu, pentru evitarea discriminării.

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a calificat propunerea drept una “caraghioasă”. “Prefer să aniversăm primarii la capătul unui mandat”, a adăugat el.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a ironizat propunerea şi s-a declarat ferm împotriva acesteia.

“De ce să sărbătorim Ziua Aleşilor Locali de după 1989? Mă gândeam să propun şi eu Ziua Parlamentarului, care să fie celebrată pe 30 februarie”, a glumit Haşotti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite