Robert Negoiţă: Dacă vorbim de remaniere de Guvern, de ce să nu cooptăm şi PNL şi PMP? Eu sper ca Iohannis să fie un altfel de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă FOTO Marian Iliescu
Robert Negoiţă FOTO Marian Iliescu

Vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, propune formarea unui Guvern de Uniune Naţională, prin cooptarea noului PNL şi a PMP la guvernare.

„Daca tot discutăm despre o remaniere de Guvern, în urma căreia se pare că vom avea în noul cabinet toate partidele (PSD, UNPR, PC, PLR, PPDD si UDMR - care este la ora aceasta la guvernare), de ce să nu cooptam în noul cabinet PNL şi PMP? Vom avea, astfel, un Guvern de Uniune Naţională şi, implicit, garanţia unui act guvernamental echilibrat, cu largă susţinere în Parlament. O condiţie absolut necesară în perspectiva anului viitor, ce se anunţă plin de provocări atât pe plan intern, cât şi extern“, a scris Negoiţă, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 3 crede că această soluţie ar conveni tuturor forţelor politice. „Un astfel de guvern, într-o coabitare cu ceea ce eu sper să fie un Altfel de Preşedinte – Klaus Johannis, poate reprezenta o reacţie inspirată a clasei politice în urma votului din noiembrie. În plus, aceasta mutare va fi si pe placul noului presedinte ales, care astazi declara ca este nevoie de un Guvern care sa aiba in vedere si măsuri de dreapta….“, a mai spus Negoiţă.

Robert Negoiţă, împreună cu Dan Şova şi Marian Vanghelie, au cerut demisia lui Liviu Dragnea după înfrângerea lui Victor Ponta de la alegerile prezidenţiale. Primul social-democrat care a vorbit de asumarea eşecului în alegeri printr-o demisie a fost Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, în fieful căruia prezenţa la vot a fost cea mai slabă în ambele tururi de scrutin. Negoiţă a cerut franc guvernului Ponta să-şi asume eşecul şi să iasă de la guvernare, pentru a lăsa cale liberă echipei lui  Klaus Iohannis să arate ce poate face. „Cred că e o lecţie pentru noi şi cred că ar trebui să facem un pas în lateral, dacă nu chiar în spate şi, da, de prea multe ori, şi eu, şi noi cu toţii am simţit nevoia de o altfel de politică. În consecinţă, cred că nu mai trebuie să ţinem de această guvernare, ci dimpotrivă“, a afirmat Negoiţă.

Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost sancţionaţi cu exluderea din partid după ieşirile lor nervoase. Robert Negoiţă a scăpat la şedinţa PSD în care s-a decis excluderea colegilor săi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite