Relu Fenechiu are talent !

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invidios pe ratingul emisiunii „Românii au talent”, ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a descins în studiourile Pro TV duminică, la o oră de minimă audienţă, dar cu convingerea fermă că star-system-ul celor de la trustul Pro o să-l facă celebru în întreaga ţară.

 După ce trecuse de preselecţii în luna februarie, când prezentase publicului numărul de gimnastică acrobatică „cum stă suspendat un tren rapid pentru că se fură calea ferată de sub el”, ministrul Fenechiu a adus în semifinale ceva cu totul nou, de inspiraţie aeriană: „trenul low-cost până la mare”.

Dacă ne luăm după numărul celor care comentau grozăvia luni dimineaţă, la coadă la benzinărie, bănuim că prestaţia ministrului s-a bucurat de succes. Iar priceperea domnului Fenechiu într-ale căilor ferate este cu atât mai de apreciat cu cât, căutând în CV-ul domniei sale, am constatat că nu are nici în clin nici în mânecă cu acest domeniu. Studentul Relu Fenechiu a terminat în 1990 facultatea TCM la Iaşi, iar în 2007 şi-a luat masterul în marketing. Bănuim că din acest motiv a şi fost încurajat de domnii Antonescu şi Ponta să se ocupe cu transporturile. În fond, orice român cu permis de conducere a transportat la viaţa lui ceva sau pe cineva.

Revenind la prestaţia remarcabilă a ministrului de la ProTV, este demn de semnalat că ea nu s-a rezumat la numărul cu trenul low-cost, ci a continuat pe parcursul întregii emisiuni. Astfel, ne-a atras atenţia în mod deosebit răspunsul pe care domnul Fenechiu l-a dat când a fost întrebat dacă a comis faptele pentru care este acuzat într-un dosar al DNA. Redăm răspunsul domniei sale în întregime, pentru că este antologic: „Acum ştiţi ce se întâmplă ? Nici un hoţ nu spune că a comis o faptă. Nici un infractor nu spune că a comis o faptă. Cred că nici nu are sens să mă întrebaţi. Important este să aşteptăm decizia instanţei. Eu le mulţumesc celor care au în continuare încredere în mine, pentru că până la urmă există şi oameni nevinovaţi care ajung în instanţe”. Este că e genial ?

N-am studiat niciodată mecanismele (apropo de TCM) gândirii unui ministru, dar am citit declaraţia domnului Fenechiu de câteva ori. Dacă ea e redată corect pe site-ul Pro TV, nu avem decât două posibilităţi: ori domnul Fenechiu crede despre domnia sa că e hoţ, ori are o problemă mare cu logica. Şi într-un caz şi în celălalt, nu putem să nu întrebăm cum de este în continuare ministru. Iar răspunsul este dat tot de domnul Fenechiu Relu : „Eu le muţumesc celor care au în continuare încredere în mine...”

Mai rămâne de lămurit cine are încredere în domnul Fenechiu şi apoi  stingem lumina. Cităm tot din actualul ministru al transporturilor: „Nu mi-a solicitat premierul Ponta niciodată demisia, pentru că dacă un premier îţi solicită demisia, nu ai alternative (n.r. ba ai, dacă partidul tău ameninţă cu ieşirea de la guvernare), trebuie să ţi-o dai. Pot mai mult decât atât să vă spun: eu cu Victor Ponta nu putem spune că am fost foarte buni prieteni, nici nu ne-am înţeles foarte bine, dar, spre plăcuta mea surprindere, de când sunt membru al guvernului, am o colaborare, aş putea să-i spun, impecabilă cu Victor Ponta şi nu am să-i reproşez absolut nimic. Dimpotrivă, a fost în spatele meu şi m-a ajutat în orice situaţie în care am avut nevoie de ajutor.” Felicitări, domnule Victor Ponta, România e praf la transporturi, dar dumneavoastră aţi câştigat un prieten

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite