Reevaluată peste noapte. Sevil Shhaideh, dată afară din guvern, dar numită imediat consilier de stat. Tudose: Este cea mai bună din ţară pe dezvoltare regională

Reevaluată peste noapte. Sevil Shhaideh, dată afară din guvern, dar numită imediat consilier de stat. Tudose: Este cea mai bună din ţară pe dezvoltare regională

Sevil Shhaideh

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va prelua postul de preşedinte la Comisia de afaceri europene, care era vacant, iar postul de chestor al Senatului, care rămâne liber după plecarea lui Paul Stănescu, va fi ocupat de Adrian Ţuţuianu, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD. De asemenea, vicepremierul demisionar Sevil Shhaideh a fost numită deja consilier de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am propus în CEx, pentru postul de preşedinte la Comisia de afaceri europene, care era vacant, pe doamna Rovana Plumb, iar pentru postul de chestor la Senat, care rămâne liber după plecarea lui Paul Stănescu, pe Adrian Ţuţuianu", a anunţat Dragnea.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a spus, răspunzând unei întrebări, că Sevil Shhaideh a devenit consilier de stat. "La ora asta cred că a devenit deja. Actele au fost consemnate în cursul dimineţii", a precizat Tudose.

"Am spus că sunt probleme din cauza naturii penale invocate (...) care poate aduce atingere activităţii lor în relaţia cu Bruxelles. Ca şi consilier, domnia sa ne va ajuta foarte mult pe ceea ce are experienţă şi cred că este cea mai bună din ţară pe această zonă în tot ceea ce înseamnă dezvoltare regională, reformă administrativă, la Guvern", a adăugat Tudose.

"Liderul PSD a intervenit şi a adus explicaţii în ceea ce le priveşte pe Shhaideh şi Plumb. "Social democraţii nu au renunţat la cele două colege şi mă văd nevoit să repet, poate în starea în care eram cu toţii aseară nu am fost foarte clar. Cele două colege ale noastre au luat decizia de a-şi prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situaţii care părea aproape imposibil de rezolvat. PSD în unanimitate şi-a arătat susţinerea faţă de cele două doamne, susţinere generată de sentimentul care este un sentiment larg în societate, un semnal contra unor abuzuri care se fac. Deci nu a renunţat PSD la ele, şi-au prezentat demisia cu toate solicitările, şi-au păstrat poziţia", a declarat Dragnea.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care este menţinut în funcţie, Tudose a răspuns: "Înţeleg că decizia s-a luat. Partenerii noştri de la ALDE au hotărât să-l menţină în Guvern. Suntem în parteneriat, noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră".

citeste totul despre: