Reacţia purtătorului de cuvânt al PPE, după declaraţiile controversate ale lui Teodorovici: Sunt sigur că miniştrii de Finanţe din UE şi-au pus mâinile în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan, europarlamentar şi purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea
Siegfried Mureşan, europarlamentar şi purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea

Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi europarlamentar al PNL, l-a criticat dur pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, după ce acesa a afirmat că românii care lucrează în străinătate ar trebui să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată.

„Oameni buni, ministrul Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi de a lucra în UE. Libertatea de mişcare, de a lucra şi a studia oriunde în Europa este o libertate fundamentală pe care poporul român a obţinut-o prin aderarea la UE. Pentru ca românii să poată lucra fără permis de muncă în toate statele membre, a trebuit să treacă 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană", a scris marţi, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Purtătorul de cuvânt al PPE a reacţionat la declaraţia ministrului finanţelor Eugen Teodorovici, care vrea să propună limitarea dreptului de a lucra în statele membre UE. „Sunt sigur că miniştrii de Finanţe ai celor 27 de state membre şi-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe ministrul Finanţelor din ţara care va prelua preşedinţia UE că propune lucruri care încalcă tratatele europene", a mai afirmat Siegfried Mureşan.

Liberalul consideră că libertatea de mişcare nu trebuie pusă sub semnul întrebării de niciun om politic. "Românii care trăiesc acum în Diaspora au plecat din cauza sărăciei, nu de plăcere. Obligaţia ministrului de Finanţe şi a Guvernului României este să creeze oportunităţi pentru români în ţară, nu să le interzică şansa de duce o viaţă mai bună în altă parte dacă ei nu au fost în stare să le ofere mai multe oportunităţi în România", a precizat Siegfried Mureşan.

Teodorovici a afirmat, marţi, că românii care lucrează în străinătate ar trebui să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite