Reacţia lui Nicuşor Dan după ce a primit susţinerea PNL pentru Capitală: Dorinţa bucureştenilor de candidat unic împotriva PSD e aproape de a fi realizată

Reacţia lui Nicuşor Dan după ce a primit susţinerea PNL pentru Capitală: Dorinţa bucureştenilor de candidat unic împotriva PSD e aproape de a fi realizată

Nicuşor Dan FOTO Iulian Bîrzoi

Nicuşor Dan a declarat joi pe Facebook că decizia PNL de a-l susţine pe acesta pentru Primăria Capitalei este un gest „de mare responsabilitate politică”, în contextul în care „PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziţie”. Candidatul sprijinit de USR şi PNL a subliniat că bucureştenii sunt cu un pas mai aproape de a-şi îndeplini dorinţa şi de a avea candidat unic al Opoziţiei pentru Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politică, în condiţiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziţie.

Prin acest gest de responsabilitate, dorinţa bucureştenilor de a avea un candidat unic al Opoziţiei împotriva administraţiei Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Acesta a prezentat apoi un scrut plan pentru Capitală şi a menţionat că nu va face declaraţii în presă până ce nu va avea o discuţie cu liderul PNL Ludovic Orban pe subiectul candidaturii sale pentru Bucureşti.


„Vreau să asigur mediul de afaceri că va avea în mine un partener de bază. Oraşul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacţiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizaţiile în termenul legal. Vom fi o interfaţă între mediul de afaceri local şi sistemul local de învăţământ. Vom avea o politică corectă şi predictibilă de achiziţii publice. Vom ajuta financiar şi logistic start-up-urile în tehnologie, industrii creative şi cercetare. Vom construi, în parteneriat public-privat, centre de conferinţe care să pună Bucureştiul pe harta globală de business.

Cu scuze pentru reprezentanţii media, nu voi da alte declaraţii pe acest subiect până după momentul unei discuţii aplicate cu Ludovic Orban”, a conchis Nicuşor Dan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joi, că liberalii îl vor susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, acesta fiind considerat omul cu cele mai mari şanse să o înfrângă pe Gabriela Firea.

„În 2016, bucureştenii au luat o decizie care a dus Bucureştiul în pragul falimentului, care a făcut praf Bucureştiul şi care în loc să rezolve problemele a dus la altele. PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă. În urma acesteia a rezultat clar că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga  alegerile, dar nu avem garanţia că pot câştiga bătălia cu PSD.

În urma discuţiilor avute cu Nicuşor Dan. mai multe discuţii care au vizat problematica Bucureştiullui şi soluţiile, am luat decizia de a-l propune pe Dan candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL. În zilele următoare voi susţine propunerea în faţa Biroului PNL Bucureşti şi în faţa Biroului Politic Naţional al PNL. Obiectivul nostru e să asigure o guvernare locală pentru Bucureşti ”, a anunţat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: