Răzvrătiţii lui Tăriceanu, sancţionaţi în PNL. Iohannis: Aceşti oameni au frustrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii PNL care au participat, joi, la evenimentul de lansare a „Grupului de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“ al lui Călin Popescu Tăriceanu vor fi sancţionaţi şi ar putea fi chiar excluşi din rândurile formaţiunii.

„Oamenii care s-au aflat ieri alături de domnul Tăriceanu sunt cei care fie au părăsit partidul, fie au fost daţi afară din partid, fie s-au dus acolo din cauza unor frustrări. Aceşti oameni ar trebui să respecte un minimal cod de etică politică şi dacă nu le mai place în PNL, care i-a creat ca şi demnităţi publice, măcar să aibă decenţa să nu se poziţioneze împotriva PNL. Unii adversari politici au intrat în panică atunci când au văzut că noi continuăm proiectul dreptei unite si l-au scos repede pe domnul Tăriceanu cu o salbă de nemulţumiţi, ca să declare ca ei susţin liberalismul“, a declarat, vineri, preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

Liderul PNL consideră că fundaţia patronată de Tăriceanu este, de fapt, înfiinţată cu sprijin din partea PSD .

 „Liberalismul este bine mersi în interiorul PNL, unde organele competente au hotărât şi au votat pentru direcţia în care mergem, nu este calea unui singur om sau a unui grup mic de oameni, este calea PNL. Liberalismul în România trebuie să trăiască în Partidul Naţional Liberal şi nu poate trăi în braţele unei formaţiuni cvasi-politice, create şi hrănite de PSD“, a mai spus primarul Sibiului.

Surse politice au declarat, de asemenea, pentru „Adevărul“, că este posibil ca parlamentarii PNL prezenţi la eveniment să fie sancţionaţi, cu atât mai mult cu cât au criticat mai multe decizii luate în PNL. Printre liberalii care ar putea fi chiar excluşi din formaţiune se numără Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, Andrei Gerea, fostul ministru al Economiei, deputata PNL Graţiela Gavrilescu.

„PSD îi va înghiţi“

La rândul său, purtătorul de cuvât  al PNL, Cristina Pocora, susţine că alegerea colegilor care l-au urmat pe Tăriceanu este una greşită, iar grupul va fi în cele din urmă asimilat de social-democraţi.

„Constatăm cu regret că domnul Tăriceanu, supus presiunilor venite din partea PSD, a reuşit să atragă în acest joc o serie de colegi din PNL şi să le ofere aşa-zisa şansă de a reveni la putere prin uşa din dos.
Alăturarea acestor parlamentari demersului domnului Călin Popescu Tăriceanu, reprezintă o alegere greşită pentru că este evident că acest proiect este unul utopic, neconvingător şi lipsit de finalitate.
Acest grup va fi asimilat în cele din urmă de PSD, nu există nicio îndoială că toţi cei care gravitează acum în jurul domnului Tăriceanu vor ajunge să răspundă şi ei comenzilor politice ale lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea“, a opinat Pocora.
 

Deputatul PNL Alina Gorghiu a ironizat inclusiv evenimentul în sine.

„S-a desfăşurat in sala Blaga, iar scaunele au fost portocalii. E un demers total neserios, aproape la fel de neserios ca negocierile dintre PSD si PPDD, iar eu aş paria ca, pana la congresul PNL, parte dintre aceşti nemulţumiţi vor reveni in partid.E uluitor faptul ca cei mai speriaţi de dispariţia liberalismului sunt oamenii pe care PNL si Crin Antonescu i-au propulsat in fotolii guvernamentale sau demnităţi (Gerea, David, Daniel Barbu, Stanisoara, Stroe, Chitoiu) si din cauza carora noi am avut de tras mult la capitolul imagine. De unde trag concluzia ca abia dupa ce pierzi o functie de minstru te limpezesti ideologic“,a arătat ea.

La fel de acid s-a dovedit a fi şi deputatul PNL Ludovic Orban, care a afirmat că îl compătimeşte pe Tăriceanu pentru anturajul politic pe care l-a ales.

„Eu regret sincer şi îl deplâng pe domnul Tăriceanu că poate să se complacă într-o asemenea companie, cu Stănişoară, Chiţoiu, Stroe. Sunt nişte băieţi care au ieşit din ministerele pe care le-au condus pe uşa din dos, sunt nişte rentieri ai PSD. Ei apară identitatea liberală, în condiţiile în care vă dau numai exemplul lui Chiţoiu, care, păstrând relaţiile pe care le are cu PSD şi cot la cot cu PSD, s-a dus călare peste toţi primarii liberali să le spună să nu facă o campanie pentru PNL, să facă pentru PSD, promiţându-le bani sau ameninţându-i cu controale. Eu nu cred că identitatea liberală se poate apăra cerându-le primarilor liberali campanie pentru PSD, şi nu pentru PNL, care i-a sprijinit să ajungă în funcţia respectivă. Nu mai vorbesc de Stroe şi de alţii’, a spus Orban, citat de Agerpres

. Întrebat dacă vor urma şi alte plecări din partid, Ludovic Orban a spus că eliminarea ‘uscăturilor’ ar putea face bine PNL, în cele din urmă. ‘Orice pădure are uscături şi de fiecare dată când vine o furtună şi mai ia uscăturile acest lucru face bine copacului şi pădurii în ansamblu’, a răspuns Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite