Răzbunare în PNL: Liderul filialei Sector 3, propus pentru excludere după ce a făcut blaturi cu PSD, l-a dat afară pe unul dintre liberalii care se luptă cu Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Alexe, liderul PNL Sector 3, aflat la un pas de excludere după ce s-a aliat cu primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a dat afară din filială pe Stelian Bujduveanu, unul dintre cei mai vocali opozanţi ai Gabrielei Firea în Consiliul General. Florin Alexe este prieten la cataramă cu Robert Negoiţă, naşul Gabrielei Firea, primarul Capitalei. Alexe a fost propus pentru exlcudere de Ludovic Orban, cel care îl susţine pe Bujduveanu

UPDATE Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, susţine că nu are nicio legătură cu scandalul de la Sectorul 3, iar organizaţia pe care o conduce nu trebuie să valideze excluderea consilierului general Stelian Bujduveanu. Statutul PNL (art. 27) spune însă că excluderea liberlalilor care ocupă funcţii alese sau numite (cazul Bujduveanu) se face de către Biroul Judeţean, în acest caz Biroul organizaţiei Bucureşti. 

Stelian Bujduveanu, consilier general al PNL, a fost propus luni pentru excludere din organizaţia Sector 3, condusă de Florin Alexe, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul.” Motivul oficial: neplata cotizaţiei. Motivul neoficial: răzbunare.

Cum s-a ajuns aici? În primăvară, conducerea PNL, chiar la propunerea preşedintelui Ludovic Orban, l-a exclus pe Florin Alexe din PNL, ca urmare a blaturilor repetate cu primarul PSD Robert Negoiţă. Ca să fie definitivă, excluderea trebuie aprobată şi de Consiliul Naţional al PNL, cel mai înalt for din partid după Congres. Zilele trecute, a avut loc o şedinţă a Consiliului Naţional la Sibiu, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse prezente la reuniune, şeful statului le-a cerut liberalilor să ne se mai războiască între ei, ci să se lupte cu PSD. Astfel, la îndemnul preşedintelui Iohannis, conducerea PNL nu a mai dus până la capăt exluderea lui Alexe din partid, ci a pus batista pe ţambal.

La 10 zile după ce Klaus Iohannis a cerut îngheţarea conflictelor interne, Florin Alexe, tocmai scăpat de ghilotină, l-a dat afară din filială pe Stelian Bujduveanu, invocând un motiv ridicol: neplata restanţelor financiare. Potrivit statutului, exluderea lui Bujduveanu trebuie validată de organizaţia Bucureşti, condusă de Cristian Buşoi. Surse liberale au declarat pentru Adevărul că Buşoi nu e străin de jocurile de la Secrorul 3. Florin Alexe şi Cristian Buşoi sunt buni prieteni. De altfel, în primăvară, imediat după ce a fost propus pentru excludere, Florin Alexe a fost invitat şi aşezat în primul rând la o conferinţă PNL organizată de Buşoi, care a sfidat astfel decizia conducerii.

Săgeată către Orban
Excluderea lui Bujduveanu este, de fapt, un mesaj pentru Ludovic Orban, au declarat sursele citate. Bujduveanu este unul dintre consilierii generali ai PNL care fac opoziţie reală în Primăria Capitalei, alături de Ciprian Ciucu şi Cătălin Deaconescu. Cei trei sunt în relaţii foarte bune cu Ludovic Orban.  Potrivit surselor citate, Orban îl va susţine pe Ciprian Ciucu pentru Primăria Capitalei, dar şi pentru şefia organizaţiei Bucureşti, condusă acum de Buşoi, care la anul va pleca la Bruxelles ca europarlamentar.

O scurtă recapitulare: Orban l-a dat afară din PNL pe Florin Alexe, prietenul lui Robert Negoiţă. Florin Alexe l-a dat afară pe Stelian Bujduveanu, apropiatul lui Orban şi opozantul Gabrielei Firea, fina lui Robert Negoiţă. Decizia finală va fi luată de organizaţia PNL Bucureşti, condusă de Cristian Buşoi, prieten cu Alexe şi rival Orban.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite