Radu F. Alexandru: La CNA, se repetă situaţia de la TVR. Vom contesta numirile la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru a declarat marţi, după ce colegii săi de partid au părăsit şedinţa pentru validarea candidaţilor pentru CNA, că situaţia Consiliulului de Administraţie de la SRTV se repetă, iar PDL ar putea contesta la CCR votul care urmează să fie dat în plen.

"Într-un fel, se repetă la indigo situația de la CA al TVR, atunci reprezentanții PDL au fost eliminați în totalitate, acum se încearcă o totală dezechilibrare a componenței CNA, instituție paralizată de partizanatul politic al unor oameni", a declarat senatorul PDL la Palatul Parlamentului.

Acesta a relatat presei că, deşi în şedinţa reunită a grupurilor parlamentare s-a decis ca fiecare să aibă o singură candidatură, "am fost la fel de surprins ca și președintele comisiei de cultură dl Sergiu Nicolăescu, ne-am trezit cu o listă înaintată în ultima clipă îm care decizia comună a Birourilor Permanente reunite a fost încălcată și PSD a înaintat două propuneri". De asemenea, democrat-liberalul spune că Răsvan Popescu, actualul preşedinte al CNA, a fost surprins în momentul în care a văzut că e propus de PSD şi nu de PNL.

"Am cerut o pauză de consultări pentru a se lua legătura cu liderii de grup, colegii din USL, UDMR și UNPR au refuzat, motiv pentru care reprezentanții PDL nu participă la vot și vom vedea dacă avem temei, susținere legală, pentru a contesta decizia care urmează să fie luată în plen la Curtea Constituțională", a mai spus Radu F. Alexandru.

Şase din opt propuneri pentru funcția de membru CNA au fost aprobate în comisiile reunit de cultură în urma audierii candidaților propuși.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite