PSD salvează primul ministru acuzat. Comisia Juridică a respins solicitarea DNA de începere a urmării penale pentru ministrul Viorel Ilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Juridică a Senatului, dominată de majoritatea PSD-ALDE, a avizat negativ solicitarea prin care DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Viorel Ilie, senator ALDE şi ministru pentru relaţia cu Parlamentul. PNL şi USR au votat pentru ridicarea imunităţii, însă votul Opoziţiei a fost insuficient. Votul final va fi dat în plen săptămâna viitoare.

Cererea DNA a fost respinsă cu 7 voturi ”împotrivă” şi doar 4 ”pentru”, acestea venind de la PNL şi USR.

”În urma examinării cererii formulate de parchet, a materialului probator depus, în urma audierii domnului Viorel Ilie şi a dezbaterilor din cadrul Comisiei Juridice, comisia a decis, cu 7 voturi împotrivă şi 4 pentru, să nu recomande plenului Senatului formularea unei cereri de urmărire penală faţă de Viorel Ilie. Nu e vorba de un vot pro sau contra. Titularul acestei acţiuni este plenul Senatului”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc.

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale. Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite