PSD, încă o lovitură de la Bruxelles. Juncker a refuzat propunerea Vioricăi Dăncilă ca Ioan Mircea Paşcu să devină comisar interimar în locul Corinei Creţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Claude Juncker
Jean Claude Juncker

România nu va mai avea comisar european până în toamnă, când se încheie mandatului actualei comisii. După ce Corina Creţu a demisionat din funcţia de comisar pentru politici regionale pentru a-şi păstra funcţia de europarlamentar, portofoliul său va fi preluat de un al comisar european. Premierul Viorica Dăncilă a propus un comisar interimar: fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu.

În urma demisiei lui Andrus Ansip (fost comisiar pentru piaţa unică digitală, devenit şi el europarlamentar) şi a Corinei Creţu, Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a decis să transfere temporar portofoliile acestora vicepreşedintelui Sefcovic şi comisarului Hahn.

Portofoliile de comisari europeni care au fost deţinute de Corina Creţu şi Andrus Ansip au fost preluate temporar de către Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, şi de Johannes Hahn, comisarul european pentru politică de extindere şi vecinătate, informează miercuri un comunicat al executivului comunitar.

„Acum, la încheierea mandatului României în fruntea Consiliului UE, şi după ce Corina Creţu şi-a părăsit postul de Comisar European pentru a deveni eurodeputat în formaţiunea lui Victor Ponta, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker o rugase pe Viorica Dăncilă să nu numească pe altcineva“, scrie jurnalistul Dan Alexe, corespondent la Bruxelles al publicaţiei Europa Liberă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite