PSD dă înapoi în scandalul pe tema salariilor demnitarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă că în ceea ce priveşte decizia referitoare la creşterea salariilor demnitarilor „s-a făcut un joc incorect de către cei din jurul preşedintelui“.

„Salarizarea demnitarilor este o chestiune care se leagă de legea salarizării din sectorul bugetar. Guvernul acest lucru l-a susţinut. În ceea ce priveşte ordonanţa despre care se discută în aceste zile, pare să fi fost totuşi un joc incorect făcut de cei din jurul preşedintelui, care l-au împins pe acesta să se delimiteze indirect de măsură, prin consilieri, după ce a susţinut-o public înainte chiar de adoptarea în Guvern.

Tocmai de aceea s-a creat o problemă de comunicare, în condiţiile în care premierul a crezut că a existat o discuţie între domnul Oprea şi domnul Iohannis, iar domnul Oprea a crezut că a fost un acord al premierului Ponta cu preşedintele. Comunicarea Preşedinţiei pe subiect a fost un pic bizară“, subliniază Firea, într-o declaraţie transmisă vineri Agerpres.

Totodată, ea spune că „salarizarea demnitarilor va fi în cele din urmă reglementată împreună cu restul salariilor din sectorul bugetar'“.

Poziţia transmisă de purtătorul de cuvânt al PSD intervine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis şi vicepremierul Gabriel Oprea l-au contrazis pe prim-ministrul Victor Ponta, care a susţinut că nu a ştiut nimic despre această măsură care a fost discutată în lipsa lui.

Citeşte şi:

Iohannis îl pune la colţ pe Ponta: Am discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizării demnitarilor, la iniţiativa acestuia. Răspunsul lui Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a publicat vineri, pe contul său de Facebook, un text în care susţine că a discutat cu premierul pe tema salarizării demnitarilor, iar iniţiativa a aparţinut Guvernului. Premierul Victor Ponta a reacţionat şi el pe Facebook şi a spus că ultima sa discuţie cu preşedintele a avut loc la 5 iunie, când i s-a cerut demisia.

PNL atacă la CCR votul din Parlament de respingere a urmăririi penale a lui Ponta. Sesizarea, discutată la 15 iulie

PNL va contesta la Curtea Constituţională votul din plenul Camerei Deputaţilor privind respingerea începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite