PSD duce tema ROBOR-ului la Bruxelles. Un eurodeputat cere audierea comisarului european pentru concurenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a anunţat, miercuri, că va sesiza Comisia Europeană privind  manipularea ROBOR de către bănci, precizând că va cere de urgenţă o poziţie pe subiect de la comisarul european Margrethe Vestager.

„Informaţiile care au apărut în România indică elemente de o mare gravitate. Dacă acestea se confirmă, atunci avem practic o înţelegere neconcurenţială între bănci, care vine direct împotriva intreselor clienţilor sistemului bancar. Înţeleg că şi în Parlamentul României va avea loc o investigaţie şi este foarte bine, pentru că tema este de maximă preocupare pentru cetăţeni. Nu este normal ca modul de calcul al ROBOR, care influenţează nivelul ratelor, să fie decis prin metode netransparente. Economia de piaţă trebuie să însemne corectitudine şi concurenţă, nu înţelegeri ascunse între bănci, în urma cărora să piardă simplul cetăţean“, a anunţat Răzvan Popa, potrivit unui comunicat de presă. 

„Aceste informaţii vor fi comunicate Comisarului european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, căruia i se va solicita în mod urgent o poziţie. De asemenea, voi propune audierea doamnei Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pentru a discuta în mod clar despre soluţiile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa practicile anticoncurenţiale din sistemul bancar”, a continuat Răzvan Popa.

Pe de altă parte, şi preşedintele PNL Ludovic Orban, a anunţat că va trimite, săptămâna viitoare, Comisiei Europene un material informativ despre OUG 114/2018 privind unele măsuri fiscale, printre care introducerea „taxei pe lăcomie” pentru bănci.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite