Programele minunate ale PSD şi prea-frumoasa Lolită a d-lui Liviu Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform programului distribuit delegaţilor, invitaţilor şi reprezentanţilor presei, preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, urma să vorbească la Congresul extraordinar al partidului care a avut sâmbăta trecută la Bucureşti exact 50 de minute. A ţinut microfonul cam o oră şi jumătate. Persoane bine informate spun că discursul scris al domniei sale ar fi avut vreo 20 de pagini.

Fără doar şi poate, dl. Dragnea s-a abătut destul de frecvent de la textul iniţial pentru a o face pe entertainer-ul. Cu scopul clar de a mai alunga plictisul şi lehamitea mai mult decât evidente ale pesediştilor prezenţi în sală. Care, conştienţi că oricum luau parte la o mascaradă, de abia aşteptau să se termine cu vorbăria, să voteze urgent în conformitate cu indicaţiile preţioase primite de la cei care le-au semnat delegarea la Congres, să dea fuguţa la bufet, să-şi umple burţile şi, pe urmă, ura şi la gară.

În discursul lui de o extraordinară incontinenţă verbală, dl. Dragnea a vorbit despre tot şi despre toate. Ne-a asigurat că totul a fost bine şi că, de acum încolo, totul va fi încă şi mai bine. Că partidul şi guvernul au elaborat programe minunate, că ne aşteaptă o nouă epocă de aur, că s-a terminat cu jaful şi cu înstrăinarea bunurilor româneşti către străinătate. Ajuns la acest capitol dl. Dragnea s-a dat brusc lovit de amnezie şi a omis realitatea că cele mai multe dintre afacerile oneroase ale ultimilor  mai bine de 28 de ani au fost făcute în vremea în care PSD s-a aflat la guvernare. Simplul fapt că în sală nu se aflau predecesorii domniei-sale la conducerea acestui partid care a făcut mult mai mult rău decât bine- Gherman, Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta- echivalează pentru dl. Dragnea cu dreptul de a fi uitate matrapazlâcurile ultimilor 28 de anu purtând semnătura guvernărilor social-democrate.

Am mai fost încredinţaţi că ne vom regăsi demnitatea naţională şi că toate relele din lume se vor abate asupra celor ce, de acum încolo, vor avea îndrăzneala şi nebunia de a defăima ţara. Adică de a a pune la îndoială că trăim într-o ţară coruptă şi că alianţa PSD-ALDE, corifeii ei iluştri Dragnea şi Tăriceanu se vor da de ceassul morţii ca lucrurile să rămână neschimbate.

Guvernul, miniştrii, premierul, Parlamentul au primit tot felul de indicaţii preţioase ca totul să rămână astfel. Li s-a spus că trebuie să croiască urgent nu numai legea anti-defăimare, din câte se pare o lege cu dedicaţie, vizându-i preponderent pe adversarii coaliţiei PSD-ALDE şi ale felului în care aceasta interpretează adevărul, ci şi să termine cât mai degrabă cu putinţă şi mutilarea legile justiţiei. Să le croiască europeneşte, însă aşa cum vede coaliţia PSD-ALDE europenizarea. Cu gândul mai curând la modelele din Turcia şi Ungaria decât la cele ale Strasbourg-lui şi Bruxelles-ului.

Programe minunate avem, adică au ei, pesediştii, şi în domeniul educaţiei – se vor ocupa de ele agramaţii care deţin pâinea şi cuţitul la Ministerul de resort în frunte cu ministrul Valentin Popa - Pamblică - cel care calcă senin legile României (de pildă, legea 85/2016 susţinut de 40 de rectori fără coloană vertebrală- şi în acela al culturii, şi în privinţa sărbătoririi Centenarul.  Şi în infrastructura care nu prea are asigurată bugetarea. Am fost asiguraţi că foarte curând vom avea parte de noi autostrăzi şi căi ferate. Ce mai? Că vom trăi ca în sânul lui Avram. Cu o condiţie. Aceea ca PSD să rămână la guvernare până în 2020, chiar până în 2040, şi, dacă se poate, chiar pentru eternitate.

Incontinenţa verbală nu l-a părăsit pe dl. Dragnea nici în zilele următoare. I-a urmat exemplul tovarăşul lui în ticăloşii şi nefăcute, preşedintele ALDE, dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Şi unul, şi celălalt şi-au făcut numerele ameninţătoare în studiourile mai mult decât primitoare pentru infractorii de toate felurile şi dimensiunile ale postului România tv şi apoi la Antena 3. Praful şi pulberea - ne-au asigurat ambii - se va alege de Statul paralel al cărui principal beneficiar ar fi preşedintele Iohannis, acesta îşi va găsi sfârşitul carierei lui politice dacă nu o va revoca din fruntea DNA pe d-na Laura Codruţa Kövesi (de altminteri, sarcini precise a primit în acest sens tot mai jalnicul, mai penibilul domn Tudorel Toader), vom primi de aici încolo tot mai multă lumină de la Ankara şi Budapesta, iar doamna Monica Macovei şi toţi cei care asemenea ei îşi vor defăima ţara (adică vor denunţa acţiunile anti-democratice ale coaliţiei PSD-ALDE) vor avea de suportat sancţiuni uşturătoare. Să ne aşteptăm la arestări masive ca în Turcia bunăoară?

Iată însă că în loc să analizeze, să avertizeze asupra ameninţărilor deloc minore la adresa parcursului democratic al României conţinute în zicerile tot mai apăsate, mai iresponsabile, mai în dispreţul lumii civilizate ale d-lui Liviu Nicolae Dragnea, marea majoritate a presei se ocupă de domnişoara Irina Tănase. De noua Lolita. Adică de viitoarea nevastă, tânără, frumoasă a combinaţiei de Orban şi de Erdogan care îşi face deja de cap în Capitala României. Telenovela bate pentru moment ameninţarea cu dictatura care pluteşte tot mai ameninţător asupra României.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite