Vadim Tudor l-a exclus pe Funar din PRM: „Muşcă mâna care l-a făcut senator“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Vadim Tudor l-a exclus astăzi din PRM pe pe Gheorghe Funar, acuzându-l de trădare. Fostul primar al Clujului ar putea candida pentru postul de preşedinte al PRM sâmbătă, la Alba Iulia, unde va avea loc Congresul Extraordinar al formaţiunii.

Circul în PRM continuă. Vadim Tudor l-a decapitat pe Gheorghe Funar, mâna sa dreaptă din partid, şi s-a dezlănţuit în ziarul de casă al PRM-ului, Tricolorul. „Şarpele crescut la sînul PRM: Gh. Funar” titrează  ultima ediţie a publicaţiei.

„Împins de la spate de o nevastă abuzivă şi carieristă, care vrea să-l vadă, iar, şef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar muşcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lîngă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea şi cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o şansă, gaşca lui e o şleahtă de fripturişti nenorociţi. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un şarpe. Acum l-a durut capul şi a ieşit la drumul mare…”, explică Vadim motivul deciziei.

Replica lui Funar

Funar susţine că Adunarea în care a fost exclus nu a fost staturată: „Dânsul se ţine de glume, proaste, n-a respectat nicio prevedere din statut. Nu sunt exclus, este iluzia lui. A făcut furtună pahar cu apă. În cazul în care ar exista motive de excludere, eu trebuie să fiu exclus de Congres”. În ceea ce priveşte motivele, Funar spune că sunt „şocante”: „A anunţat aseară la TV că a ajuns la concluzia că sunt anticreştin. Nu sunt baptist ca el, eu sunt ortodox. Acuma şi-a dat seama că am scris în urmă cu un an sau doi că pe baza dovezilor din Biblie, unde scrie că Iisus spune că evreii nu fac parte din turma mea, am afirmat că Fiul Domnului nu a fost evreu ci pui de dac”, a explicat Funar.

În 15 iunie, delegaţi din 24 de filiale ale PRM, nemulţumiţi de maniera în care Corneliu Vadim Tudor a condus partidul, s-au strâns la Palatul Parlamentului, într-o Plenară extraordinară, şi l-au “decapitat” pe Corneliu Vadim Tudor.

„Pentru Vadim, PRM este SRL. Pe noi se dărâma campania electorală, iar pe Vadim îl durea în pix, era la Capatos. Tribunul să se ducă la Academie, să plece din politică, e cel mai prost om politic de după 89”, spuneau atunci răzvrătiţii din partid.

De partea cealaltă, Tribunul îl acuza pe Viorel Hrebenciuc de faptul că a orchestrat revolta din partid.
„Este o făcătură penibilă a mafiei PSD condusă de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Vă puteţi imagina că un om ca mine care are atâţia ofiţeri activi în rezervă în jurul său află repede. Am aflat încă de când eram la Strasburg. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de uero pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD“, declara Corneliu Vadim Tudor.

Sâmbătă, 27 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, se va desfăşura Congresul Extraordinar al Partidului România Mare, în cadrul căruia se va alege înlocuitorul lui Vadim Tudor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite