Prima reacţie din USR după ce grobianul de la Dolj a fost pus viceprimar la Craiova: Este inexplicabil. Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Prisnel FOTO Florin Suler
Adrian Prisnel FOTO Florin Suler

Preşedintele USR Dolj Adrian Prisnel critică decizia Biroului Naţional din USR care, la o câteva zile după ce a decis că Cezar Drăgoescu, candidatul grobian şi rasist de la Dolj. să fie invalidat pentur listele de la parlamentare, a hotărât acum să-l pună viceprimar la Craiova. „Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi şi riscăm să pierdem încrederea electoratului USR”, declară Prisnel.

„Biroul Naţional al USR decredibilizează USR Dolj prin susţinerea unui rasist, xenofob şi homofob pentru funcţia de viceprimar al Craiovei.

La cererea preşedintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în şedinţa de astăzi, Biroul Naţional al USR a decis, cu încălcarea statutului şi a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcţia de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie”, a declarat Adrian Prisnel pe Facebook.

Vezi şi: Surse. Grobianul USR din Dolj a ajuns  viceprimar la Craiova

Acesta a adăugat apoi că este inexplicabil faptul că Biroul Naţional al USR a decis să-l susţină pentru funcţia de vicepriamar pe Drăgoescu după ce în urmă cu câteva zile îl invalida la Camera Deputaţilor din motive de integritate.

„Este inexplicabilă susţinerea Biroului Naţional pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de acelaşi Birou Naţional atât din motive de integritate, cât şi de oportunitate politică. Problemele de comportament şi de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar şi cauza a numeroase reacţii negative ale simpatizanţilor noştri.

Contrar celor susţinute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmaţiile rasiste şi homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ştampilă pe USR, oricare ar fi funcţia pentru care domnul Drăgoescu este susţinut. Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi şi riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în judeţul nostru şi nu numai”, precizează Prisnel.

Vezi şi: Personaj rasist şi grobian, în fruntea listei USR PLUS la Dolj: „Cioloş e securistoid. Ghinea aduce cu Ciorbea“

Liderul USR Dolj a mai subliniat că partidul îşi va pierde credibilitatea în faţa alegătorilor şi arată că se delimintează de decizia Biroului Naţional al USR.

„USR nu va fi credibil în faţa cetăţenilor să susţină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova. 

Noi, în Craiova, nu suntem cetăţeni de rangul doi. 

Mă delimitez de decizia Biroului Naţional al USR şi sper ca Biroul Naţional PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcţie publică şi cu girul lor”, a conchis Prisnel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite