Ponta la bilanţul DNA: Oportunitatea politică de luare a unei decizii trebuie să fie sancţionată de alegători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Adevărul
Victor Ponta FOTO Adevărul

Oportunitatea politică a unei decizii luate de un demnitar trebuie să fie lăudată sau sancţionată de alegători, iar dacă acesta încalcă legea trebuie să fie sancţionat de către Justiţie, a afirmat premierul Victor Ponta, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Fiind în această formulă, cu reprezentanţii administraţiei publice la cel mai înalt nivel, ai Justiţiei, ai celorlalte instituţii, aş dori să vă rog şi să vă cer sprijinul pentru a lucra împreună în viitor pentru clarificarea legislaţiei şi practicii româneşti în ceea ce în acest moment văd că este pasul următor şi anume clarificarea şi departajarea foarte clară între legalitate şi oportunitate. Cred că dumneavoastră trebuie să sancţionaţi şi o faceţi deja, cu toată asprimea, toate actele de încălcare a legii. În acelaşi timp însă, oportunitatea unei decizii în administraţia publică a demnitarilor trebuie să fie sancţionată de electorat şi există foarte multe blocaje, voite sau nevoite, provocate în cadrul administraţiei publice de această confuzie uneori voită, alteori nevoită, între legalitate şi oportunitate", a spus premierul, în discursul susţinut la eveniment.

În acest context, Ponta a făcut un apel la factorii responsabili în domeniu pentru a găsi împreună rezolvarea acestei situaţii şi a reiterat ideea că decizia politică trebuie să fie sancţionată numai de electorat.

"Cred că lucrând împreună putem să găsim acea legislaţie europeană, modernă, prin care fiecare demnitar sau funcţionar public să ştie foarte clar, dacă încalcă legea, este sancţionat de către Justiţie. Dacă ia o decizie de oportunitate politică este lăudat sau sancţionat de către alegători. Sunt convins că împreună, cu bună credinţă, vom reuşi acest lucru", a spus Victor Ponta.


Citeşte şi:

Klaus Iohannis la prezentarea bilanţului DNA pe anul 2014: DNA a funcţionat cu motoarele turate anul trecut. Vă felicit!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la bilanţul DNA, că ”datele şi cifrele din raportul de activitate reflectă, într-adevăr, faptul că DNA a funcţionat cu motoarele turate în 2014” şi că îşi face eficient datoria în lupta anticorupţie.

VIDEO Bilanţul DNA pe 2014. Kövesi: Mai avem 5.000 de dosare nesoluţionate. Avem nevoie de încă 50 de procurori

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kövesi, a prezentat bilanţul instituţiei pe anul 2014. Printre cele mai importante, şi în acelaşi timp discutate anchete demarate anul trecut de procurori se numără dosarele „Microsoft” şi „Retrocedări ilegale”, cel din urmă ajungând deja pe masa judecătorilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite