Ponta, către ministrul Ghinea: Eşti idiot?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta l-a jignit pe ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, numindu-l idiot, pentru că i-a spus deputatului Sebastian Ghiţă că nu organizează licitaţii de teama fraudării.

 „Scuzaţi expresia necolocviala-dar o idioţenie mai mare nu am auzit niciodată!!! Scoală de gândire "Macovei" în acţiunea guvernamentală!!!  Deci nu facem sisteme informatice ( pierzând miliarde de euro bani europeni) de frică să nu fraudeze licitaţiile firmele de IT ?!?!  Păi atunci să nu mai mergem cu genţi sau portofele la noi pe stradă să nu le fure un hoţ? Să nu mai producem şi vindem benzină că să nu se înţepe cineva în conductă?!? Să nu mai construim spitale să nu sterpelească cineva cărămizile sau sacii de ciment?!? Să nu mai aibă băncile bani cash că să nu fie vreun jaf armat?“, a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier spune că DNA trebuie să se ocupe cu verificarea licitaţiilor şi l-a numit pe Cristian Ghinea idiot. „Păi nu tu faci licitaţia, nu eşti în stare să o faci bine să nu fie fraudata???Dacă e ceva ilegal nu ai DNA să îi prindă pe aia?!? Dacă toate firmele de IT din România fraudeaza licitaţii de ce vor să lucreze cu ei toate multinaţionalele ?!?  Amice, eşti idiot?!?“, a mai spus Ponta.

PSD a încercat să-l intimideze pe ministrul Cristian Ghinea prin chemarea sa în Parlament, pentru o audiere în care să fie aspru criticat. Socoteala celor din PSD a fost dată peste cap de Ghinea, care i-a combătut cu argumente, iar în final a avut şi o supriză pentru presă: date despre banii primiţi din fonduri europene de firmele controlate de Ghiţă.

Spre finalul audierii Ghinea a răspuns întrebării lui Ghiţă referitoare la sistemul informatic pe care îl folosesc cei din Ministerul Fondurilor Europene pentru stocarea sau înregistrarea în format electronic a datelor referitoare la fiecare proiect.

 „Sistemul informatic se administrează prin resurse interne ale Ministerului pentru a se evita achiziţiile publice pe care dumneavoastra le fraudaţi prin firmele controlate“, i-a spus în faţă Ghinea lui Ghiţă. Pentru câteva momente, în sală s-a aşternut tăcerea. Deputatul PSD a reacţionat prin deja cunoscutele replici în care se susţine că tehnocraţii nu fac altceva decât să blocheze administraţia.„Nu cred că puteţi şti cine va frauda viitoarea liciaţie. Nu ţineţi ţara blocată din frică de fraude. Dacă vă ajută, mă puteţi acuza pe mine de orice“, a spus Ghiţă care a pozat în victimă. Mai mult, după acest schimb de replici Ghiţă s-a ridicat şi a plecat.

Potrivit documentului dat de Ghinea, grupul de firme controlate de Ghiţă ar fi avut contracte de 607 milioane lei în calitate de contractori şi 143 milioane lei, în calitate de beneficiari de proiecte. Potrivit informaţiilor furnizate de ministru cei mai mulţi bani au venit din partea ministerelor şi consiliilor locale sau judeţene care au contractat firmele controlate de Ghiţă pentru diverse servicii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite