Ponta: Membri ai Congresului american ne vor ajuta să eliminăm vizele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, în urma vizitei în SUA, că un grup „important de 50 de congresmani" vor sprijini România în demersul de eliminare a vizelor pentru români, potrivit unei informaţii furnizate de NewsIn şi preluate de mai multe site-uri de ştiri.

"Am avut o întîlnire cu un număr important de congresmani, pentru că decizia privind ridicarea vizelor se ia de către congres. Avem capacitatea să creăm ceea ce în congresul american înseamnă un grup de 50 de congresmani, de lobby până la urmă, pentru România şi pentru Polonia, cele două ţări care sunt aliate importante ale SUA, dar ale căror cetăţeni încă au nevoie de viză", a declarat Ponta în cadrul unui interviu acordat zidezi.net.

Ponta a subliniat că seriozitatea României în demersul de eliminare a vizelor pentru români este crucială, dar şi îndârjirea urmăririi acestui scop, pentru că "nu o să se bată nimeni pentru noi".

"Nu pot să promit că la anul se va rezolva această problemă, pot să promit doar că tot ceea ce trebuie făcut de către România se face şi că vom avea un grup important de congresmani care ne va sprijini", a mai spus Ponta.

Liderul social-democrat al USL a mărturisit că şi-a propus să le arate celor mai importanţi oameni din Statele Unite că „Opoziţia care va veni la putere este formată din oameni responsabili care îşi respectă angajamentele şi care dezvoltă relaţiile economice" şi că obiectivul său a fost atins.

Victor Ponta a efectuat o vizită de lucru în SUA la jumătatea lunii februarie împreună cu responsabilii USL pe zona Externe şi de Apărare, social-democratul Titus Corlăţean şi liberalul Cornel Dobriţoiu.

Delegaţia s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi oficiali ai Statelor Unite, printre care şi Frank Wolf, Bill Posey, Jim Jordan, Paul Broun şi Jeff Miller, care sunt membrii ai Congresului american. La întoarcerea din Statele Unite, PSD a publicat, într-un comunicat, lista oficialilor cu care membrii Opoziţiei au avut întâlniri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite