Ponta: Guvernul va sesiza CCR cu privire la implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Palatul Victoria, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională cu privire la implicarea Preşedinţiei în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, respectiv pentru cele parlamentare.

„Fac un apel către preşedinte de a înceta participarea la campania electorală. Există cetăţeni români care au drept de vot, dar care nu au voie să facă şi campanie electorală. Un prefect care face campanie e exclus. Un ofiţer al Armatei Române este exclus. Preşedintele României are aceleaşi obligaţii şi trebuie să le respecte pentru a salva imaginea unui preşedinte. Fiind vorba de preşedinte, sancţiunile sunt cele prevăzute de Constituţie“, a declarat premierul, la Palatul Victoria. 

Totodată, Ponta a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, iar textul sesizării va fi trimis mâine către magistraţii CCR.

„ Guvernul României va sesiza în baza legii care organizează activitatea CCR, în sensul următor : trei solicitări – să analizeze existenţa unui conflict juridic între Guvern şi Preşedintele României, să stabilească faptul că acest conflict este cauzat de implicarea directă a preşedintelui în campania pentru alegerea reprezentanţilor României în PE şi să pronunţe o decizie prin care să stabilească în mod clar că Preşedintele României nu are dreptul de a face campanie electorală“, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă s-ar putea demara o nouă procedură de suspendare a Preşedintelui, şeful Executivului a evitat un răspuns clar.

„In baza deciziei CCR, vom proceda în consecinţă “, a conchis el.

Deputatul Elena Udrea a publicat, vineri, pe Facebook, mai multe fotografii în care este însoţită de preşedintele Traian Băsescu, dar şi de soţia acestuia, Maria şi cu toţii poartă tricouri inscripţionate cu sigla Partidului Mişcarea Populară. Preşedintele a comentat, duminică, fotografiile şi efectul lor, într-o declaraţie de presă şi a insistat că va vota PMP la alegeri, pentru că Legea fundamentală nu interzice asta.

Elena Udrea a postat vineri pe Facebook mai multe fotografii în care preşedintele Băsescu apare alături de membri ai Partidului Mişcarea Populară, dar şi alături de soţia sa, Maria, toţi îmbrăcaţi în tricouri albe inscripţionate cu sigla PMP.

Citeste mai mult: adev.ro/n4zsbz

Citeşte şi:

Războinicii păcii: Băsescu şi Ponta

Deşi garantează amândoi că în România va fi pace, preşedintele Băsescu şi premierul Ponta nu pierd nici o ocazie ca să se arate îngrijoraţi de războiul ce stă să izbucnească în imediata noastră vecinătate.

Ponta: Pe 17 noiembrie vom avea un nou preşedinte. Băsescu poate mai ia două luni, dar altfel de mandat. Dacă nu vrea să plece, avem forţe de ordine

Premierul Victor Ponta a vorbit, la România TV, despre campania electorală desfăşurată de preşedintele Traian Băsescu pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP), despre intenţia fostului aliat Crin Antonescu de a forma o alianţă anti-PSD, despre ultimele evenimente din Ucraina, dar şi despre relaţia preşedinte-premier.

Ponta şi Băsescu s-au atacat la aceeaşi oră. Cine a avut audienţă mai mare

Premierul Victor Ponta a fost invitat aseară la România TV, de la ora 21. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu se aflşa în studioul B1TV. Cifrele anunţate de România TV spun că românii au preferat să-l urmărească pe premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite