Ponta, despre primarii protestatari: „E o formă de şantaj, dar nu funcţioneză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul nu cedează în faţa primarilor „certaţi“ cu ANI
Premierul nu cedează în faţa primarilor „certaţi“ cu ANI

Premierul Victor Ponta i-a anunţat pe primarii USL, care au ameninţat că nu vor mobiliza oamenii la alegerile prezidenţiale de anul viitor, că un astfel de şantaj nu funcţionează.

„Eu am înţeles că e o formă de şantaj, e problema cu ANI. Pe mine dacă mă şantajează că dacă nu le rezolv problema cu ANI că mă dau în presă, nu funcţionează. Nu am cum să le rezolv şi le-am explicat asta. Problema asta că mă cerţi pentru ceva ce nu sunt eu de vină, că nu Guvernul ăsta i-a pus în incompatibilitate, aşa ceva nu funcţionează“, a declarat Ponta, la B1.

Premierul a recunoscut că  o parte din doleanţele primarilor sunt reale, însă probleme nu pot fi rezolvate atât de repede.

„O parte din probleme sunt reale, problema e dacă se pot rezolva azi. Cum e problema cu ANI. Sigur că sunt lucruri dificile cu care se confruntă aleşii locali, nu sunt bani cât de mulţi ar vrea ei, dar sunt lucruri care se pot face. Eu sunt convins că ne vom susţine făcând şi arătând de fiecare dată. Au în mare parte dreptate, dar când am luat la bugetul de stat toate corecţiile financiare pe programele europene nu s-au supărat liderii Asociaţiei? Nu s-au supărat. Încerc să facem ce putem", a mai spus Ponta.

2.800 de aleşi locali, în cea mai mare parte de la PSD şi PNL, au realizat un rechizitoriu dur împotriva actualei guvernări, concluzia fiind că, după 15 luni de putere, „deziluzia este generală“. Principala nemulţumire pe care a punctat-o Asociaţia Comunelor din România (AcoR) este legată de starea de incompatibilitate în care se regăsesc aproximativ 1.200 de primari, majoritatea de la USL.

„Cerem eliminarea din legislaţie ale unor situaţii de incompatibilitate pentru aleşii locali, cu precădere pentru primari, actualele reglementări sunt depăşite din punctul de vedere al evoluţiei societăţii, determinând o situaţie fără precedent în România şi chiar în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul primarilor constataţi a fi în stare de incompatibilitate“, se arată în documentul ACOR. Plângerea a fost trimisă special premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, care au girat acţiunea inspectorilor ANI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite