PNL a depus un proiect pentru votare timp de trei zile în diaspora la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea

Parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Florin Roman şi Daniel Feneghiu au depus ieri un proiect de lege astfel încât românii din străinătate să poată vota la alegerile parlamentare timp de trei zile, pe modelul de la alegerile prezidenţiale care au avut loc anul trecut.

Conform proiectului depus de liberali, românii din străinătate vor putea vota timp de trei zile, vineri între orele 12.00 - 21.00 şi sâmbătă şi duminică între 7.00 - 21.00. Totodată, la fel ca la prezidenţiale, alegătorii care la ora 21.00 se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând pentru a-şi exercita votul, pot face asta până la ora 24.00.

„PNL propune vot de vineri şi la Parlament!!!

Pentru că ne pasă de milioanele de români din Diaspora şi de drepturile lor electorale.
Şi pentru că anul 2020 are şansa, cu guvernarea PNL, să devină emblematic pentru cum România se îngrijeşte de cetăţenii săi, oriunde aceştia se află.
Sunt argumentele solide care au stat la baza celei mai recente iniţiative legislative iniţiată împreună cu doi colegi parlamentari, Daniel Fenechiu şi Florin Roman. Concret, propunem extinderea măsurilor legislative pentru buna organizare a alegerilor în diaspora luate la alegerile pentru Preşedintele României în anul 2019 şi la alegerile parlamentare.

Doar aşa se pune capăt unei lungi perioade de umilinţe la scrutinele pentru românii cu drept de vot din străinătate”, a scris senatorul Alina Gorghiu pe Facebook.

Deputatul Florin Roman a amintit şi el despre proiectul depus, precizând că „omânii nu mai trebuie să stea la cozi”.

„Împreună cu senatorii Alina Gorghiu şi Daniel Fenechiu, am depus un proiect de lege, prin care stabilim trei zile pentru vot, la alegerile parlamentare, pentru românii din Diaspora!

Ca la preşedinte! Românii nu mai trebuie să stea la cozi, ca să voteze!”, a precizat Florin Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite