PNL cere demiterea şefului ANAF, după ce inspectorii au descins în redacţia Rise Project fix în ziua în care a fost publicat un articol critic despre Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Eduard Enea
Ludovic Orban FOTO Eduard Enea

PNL solicită demiterea de urgenţă a preşedintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertăţii presei prin folosirea abuzivă a unei instituţii a statului împotriva unei publicaţii de investigaţii. Inspectorii ANAF au derulat astăzi un control inopinat la redacţia RISE Project, fix în ziua în care jurnaliştii urmau să publice un articol despre preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Un astfel de comportament este intolerabil în orice ţară care garantează drepturile şi libertăţile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidenţă descinderea reprezentanţilor ANAF în redacţia RISE Project, la câteva ore după anunţarea unor dezvăluiri despre preşedintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea", susţine preşedintele PNL Ludovic Orban. 

"A tolera un astfel de comportament al unor instituţii ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituţie. De asemenea, solicităm demiterea reprezentanţilor ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri", se mai arată în comunicatul PNL.

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, joi, în control în redacţia Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat” explicaţii publice cu privire la această acţiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite