Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cuprinde digitalizarea în sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook
Foto Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat că digitalizarea în sănătate are acces la importante resurse financiare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Conform lui Andrei Baciu, digitalizarea va duce la creşterea eficienţei din sistemul medical.

„Oportunitatea pe care nu trebuie să o ratăm suplimentar, diferit de fondurile din capitolul special alocat spitalelor, este partea de digitalizare, unde se poate creşte foarte mult toată eficienţa proceselor din sistemul de sănătate şi poate să vină cu fonduri suplimentare şi pentru partea de spitale. Vorbim de digitalizarea sistemului informatic al CNAS, al dosarului electronic al pacientului, vorbim de digitalizarea domeniului asigurărilor de sănătate. (...) Aici vorbim în principal de chestiuni care ţin de asigurări de sănătate, de sistemul informatic, dosarul electronic al pacientului, inclusiv de raportarea prescrierii de antibiotice (...) Partea de digitalizare este foarte bine definită şi vine cu o finanţare suplimentară. Inclusiv la nivel de spitale se pot accesa resurse pentru dezvoltarea acestor chestiuni care ţin de domeniul digitalizării", a susţinut Baciu la dezbaterea online "PNRR - urgenţe pentru sistemul naţional de sănătate", conform Agerpres.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, una dintre „chestiunile esenţiale” din PNRR o reprezintă prevenţia.

"Partea de prevenţie înseamnă un focus special pe diagnostic precoce, prevenţie, inclusiv pe partea de informare, inclusiv pe partea de formare profesională a resursei umane. (...) Cu privire la chestiuni care ţin de PNRR - prevenţia reprezintă una dintre chestiunile esenţiale şi din câte ştiu sunt inclusiv descrise o serie de abordări punctuale - cred că vorbim de 2.000 de cabinete, care vor fi dotate şi practic vor putea deveni funcţionale special pentru această parte esenţială de prevenţie"

Andrei Baciu spune că în domeniul oncologiei măsurile trebuie gândite complementar cu Planul european de combatere a cancerului, deoarece sunt oportunităţi semnificative de finanţare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite