PDL împarte afişe cu parlamentarii Opoziţiei şi mesajul „Ei fac grevă de lux pe banii tăi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL va distribui în colegiile parlamentarilor opoziţiei afişe cu pozele acestora şi mesajele „El este unul dintre chiulangii!", „Ei fac grevă de lux pe banii tăi", a declarat Ioan Oltean, secretarul general al PDL, motivând că demersul este unul de „informare a opiniei publice" în legătură cu greva Opoziţiei.

"Statul român suportă în fiecare lună 1,4 milioane de euro pentru chiulul parlamentar. O să distribuim afişele prin tot judeţul, pe unde putem, peste tot, ca poporul să afle că aceştia sunt chiulangiii aleşi. Nu a mai auzit nimeni de chiulangii plătiţi cu 1,4 miliaone de euro pe lună. Este un fenomen politic pe care noi îl condamnăm şi mi se pare firesc ca poporul să ştie", a spus Oltean, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

Oltean a acuzat parlamentarii din Opoziţie că nu au renunţat la indemnizaţiile de parlamentar, deşi nu vin la lucrările de şedinţă, arătând că "toţi vin şi semnează prezenţa ca să fie beneficiarii inclusiv ai indemnizaţiei de şedinţă şi ai diurnei de deplasare".

Secretarul general al PDL consideră că pretenţiile Opoziţiei pentru a se întoarce la lucru sunt un şantaj la adresa Puterii, iar "PDL respinge în mod categoric acest şantaj al opoziţiei şi îi cere să dea dovadă de responsabilitate şi să vină la lucru, pentru că de aceea este plătită opoziţia parlamentară".

Dacă această formă atipică de luptă proletară va continua, va trebui să identificăm un set de măsuri pentru că nu vom putea să-i lăsăm să stea acasă până în decembrie şi să fie beneficiarii acestor favoruri. Noi am crezut că e o glumă", a conchis Oltean.

Din 29 ianuarie, parlamentarii USL boicotează lucrările parlamentare, încercând să pună presiune pentru organizarea alegerilor anticipate. „Boicotul Opoziţiei se va încheia când vom avea un nou Parlament", spunea atunci, liderul liberal al USL, Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite