Orban, întrebat dacă PNL ar susţine ca magistraţii să nu poată fi trimişi în judecată fără avizul CSM: Nu am studii juridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a afirmat, întrebat dacă PNL susţine varianta UDMR ca magistraţii să nu poată fi trimişi în judecată fără a exista în prealabil avizul CSM, că nu are studii juridice, însă liberalii susţin desfiinţarea Secţiei de Investigarea Infracţiunilor în Justiţie şi grupul de lucru de la nivelul coaliţiei va veni cu forma finală a proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ.

„Da, am avut o discuţie la nivelul coaliţiei. A rămas să se întrunească grupul de lucru care e desemnat pentru a stabili forma finală a proiectului de lege”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament despre propunerea legislativă care va fi discutată joi în comisia juridică.

Chestionat dacă PNL ar fi de acord ca înaintea de trimiterea în judecată a unui magistrat să fie obligatoriu un aviz din partea CSM, Orban a răspuns: „Nu am studii juridice. Noi susţinem desfiinţarea Secţiei speciale. De altfel este un angajament pe care ni l-am luat ca şi coaliţie. În ceea ce priveşte modalităţile tehnice legate de măsurile care se iau după desfiinţarea Secţiei speciale, acesta subiect ar trebui discutat de specialiştii formaţiunilor politice. În cadrul coaliţiei am avut discuţia privitoare la forma proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale. Grupul de lucru va veni cu soluţia privitoare la forma finală a proiectului de lege. Sunt destule variante care sunt în discuţie. Urmează să se hotărască care e cea mai bună variantă”. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite