Orban o critică dur pe Renate Weber: S-a transformat în duşmanul poporului. Se comportă ca avocatul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban susţine că Renate Weber nu se comportă ca un avocat al poporului, ci ca un avocat al intereselor PSD. Atacul premierului vine în contextul în care Renate Weber a acuzat că măsura de a le interzice elevilor cu febră să susţină examenele este discriminatorie.

”În ultimele luni, instituţia Avocatului Poporului are nişte atitudini şi acţiuni care o transformă nu în Avocatul Poporului ci în duşmanul poporului. Vă readuc aminte numai ce a făcut adjunctul Avocatului Poporului transmiţând o adresă în care să îi oblige pe directorii de spital în care au fost trataţi pacienţii bolnavi de COVID să anunţe că sunt instituţii cercetate pentru tortură, încercând să transforme tot personalul care a luptat în prima linie pentru tratarea persoanelor infectate, care şi-a pus în pericol chiar sănătatea, viaţa lor şi a familiilor lor în torţionari. Este ruşinos ceea ce se întâmplă”, a afirmat Ludovic Orban sâmbătă, întrebat ce părere are despre demersul Avocatului Poporului care cere ca elevii care dau examene să nu fie termoscanaţi.

Primul ministru a precizat că măsura de termoscanare este în beneficiul celor cărora li se măsoară temperatura corporală şi a reamintit faptul că elevii care nu pot participa la prima sesiune a examenelor au posibilitatea de a intra în sesiune specială, organizată tocmai pentru astfel de cazuri.

”Nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia poziţiile publice pe care le ia, decât un motiv de natură politică. În ultima vreme, se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD decât ca avocatul românilor”, a mai afirmat şeful Guvernului.

Avocatul Poporului Renate Weber consideră că măsura Guvernului care prevede ca elevul să aibă temperatura sub 37,3 grade pentru a putea da examenul e o discriminare. „Apreciem că interzicerea accesului elevilor care depăşesc nivelul temperaturii corporale permise are ca efect încălcarea dreptului la educaţie, în condiţii egale, al elevilor care ar urma să fie excluşi de la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, afectând astfel rezultatele acestora pentru accesul la studiile liceale sau universitare", transmite Avocatul Poporului într-un comunicat de presă.

Prevederea privind luarea temperaturilor înainte de susţinerea examenelor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul a fost introdusă printr-un ordin comun semnat de Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii în contextul pandemiei de coronavirus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite