Oprea, la Ziua Marinei: Marinarii români, constructorii navali şi angajaţii portuari sunt o carte de vizită a ţării noastre în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, şi-a exprimat mândria pentru faptul că „marinarii militari români şi poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă participă permanent alături de partenerii noştri din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile şi exerciţiile internaţionale
Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, şi-a exprimat mândria pentru faptul că „marinarii militari români şi poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă participă permanent alături de partenerii noştri din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile şi exerciţiile internaţionale

Marinarii români, că au misiunea de a apăra frontierele fluviale şi maritime naţionale, fie că lucrează pe nave comerciale, sunt o carte de vizită a ţării noatre în lume, a declarat sâmbătă Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, la ceremonia de la Constanţa cu ocazia Zilei Marinei.

„Este o onoare pentru mine să particip la aniversarea Zilei Marinei Române, o sărbătoare de tradiţie a românilor şi a Armatei Române, un moment simbolic şi emoţionant pentru toţi cei care îşi servesc ţara sub pavilion românesc: marinari militari şi civili, constructori navali şi angajaţi portuari. Fie că au misiunea de a apăra frontierele fluviale şi maritime naţionale, fie că lucrează pe navele comerciale, marinarii români sunt o carte de vizită a ţării noastre în lume“, a spus Oprea.

El şi-a mai exprimat mândria pentru faptul că „marinarii militari români şi poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă participă permanent alături de partenerii noştri din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile şi exerciţiile internaţionale, cu rezultate remarcabile“.

Ministrul a mai subliniat că are tot respectul pentru marinarii români. „Cu toţii aveţi o meserie grea şi de o mare responsabilitate. Numai caracterele puternice îşi pot asuma sacrificiile profesionale şi personale pe care dumneavoastră le faceţi. Privaţiunile nu sunt uşoare nici pentru familiile dumneavoastră şi de aceea vă doresc să rămâneţi uniţi şi puternici. Transmit respectul meu şi al Guvernului României pentru memoria celor care şi-au pierdut viaţa sub pavilion românesc în mările şi oceanele lumii. Jertfa lor va rămâne în memoria neamului românesc“, a declarat Oprea.

Cu ocazia Zilei Marinei, Poliţia de Frontieră participă alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la manifestările festive care au loc în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Moldova Veche.

La festivităţile din Constanţa, Garda de Coasta a Poliţiei de Frontieră Române participă la parada navală cu nava amiral „Ştefan cel Mare“ şi două ambarcaţiuni de intervenţie rapidă.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a participat la ceremoniile de la Constanţa, prilejuite de Ziua Marinei, însă l-a trimis în locul său pe consilierul prezidenţial Ion Oprişor, care conduce Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Acesta a transmis mesajul şefului statului cu ocazia Zilei Marinei.

Absent de la ceremonii a fost şi premierul Victor Ponta. Şeful Executivului a adresat, pe Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Marinei şi le-a urat „La mulţi ani“ marinailor, spunând că se bucură că guvernul a reuşit să corecteze greşelile din trecut şi a făcut "dreptate" prin legea privind pensiile de serviciu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite