Opozitia cere organizarea unor dezbateri publice in Parlament

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Niculescu Duvaz (PD) a cerut Biroului Permanent al Camerei sa organizeze, saptamanal, o dezbatere publica in care ministri sau primul-ministru sa raspunda

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Niculescu Duvaz (PD) a cerut Biroului Permanent al Camerei sa organizeze, saptamanal, o dezbatere publica in care ministri sau primul-ministru sa raspunda la intrebarile parlamentarilor. Duvaz a sustinut ca PSD a promis ca odata cu modificarea Regulamentului Camerei, astfel incat procedurile de legiferare sa fie accelerate, sa accepte si introducerea acestor dezbateri publice in Parlament. Presedintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, a fost de acord cu propunerea lui Duvaz, aratand ca asemenea dezbateri parlamentare sunt organizate saptamanal si in Austria. Dorneanu a spus ca, in vacanta parlamentara, din aceasta iarna, liderii grupurilor parlamentare ar putea discuta o modificare in acest sens a Regulamentului Camerei. Dorneanu pare si el convins de faptul ca "nu toate merg ca pe roate pe linia controlului parlamentar" asupra Executivului. Vicepresedintele Camerei, Bogdan Niculescu Duvaz, a apreciat ca daca s-ar organiza aceste dezbateri in prezenta membrilor Guvernului, Opozitia nu ar mai fi nevoita sa depuna un numar atat de mare de motiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările