Robert Sighiartău, ales noul secretar general al PNL. Liberalii şi-au ales şi cei patru prim-vicepreşedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii s-au reunit, duminică, în Consiliul Naţional de Coordonare, unde au fost aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: 8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare şi 16 membri pentru Biroul Executiv.

UPDATE Robert Sighiartău a fost votat de Consiliul Naţional de Coordonare al PNL în funcţia de Secretar General, cu 1.615 de voturi pentru.  Liberalii şi-au ales şi cei patru prim-vicepreşedinţi: Ilie Bolojan a fost ales prim vice-preşedinte pe startegii politice cu 1.291 de voturi, Raluca Turcan, fostul preşedinte interimar al partidul, a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare cu un scor de 1.161 voturi. Prim-vicepreşedinte pentru mediu de afaceri şi societate civilă a fost ales, cu 1.264 de voturi, Iulian Dumitrescu, iar pentru postul de prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale a fost ales Mircea Hava cu 1.329 voturi.

UPDATE Fostul preşedinte interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat duminică, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare al partidului, care se desfăşoară la Romexpo, că liberalii trebuie să iasă din era în care doar vorbesc despre ceea ce ar trebui să facă.

„Candidez la această funcţie de prim-vicepreşedinte pentru că nu este o funcţie pentru mine sau pentru organizaţia pe care o conduc, este o funcţie în care pot să reprezint şi să servesc partidul, pentru că o funcţie la nivel naţional înseamnă asumare, reprezentare, combativitate. Funcţia de prim-vicepreşedinte nu-ţi permite să stai ascuns. Nu există politică neasumată. Politica se face pentru cei din afară cu argumente. M-am străduit să servesc acest partid chiar şi când adversarii politici mă ameninţau, chiar şi când unele cooperative din interiorul PNL m-au pus pe tuşa politicii, dar am servit acest partid cum unii candidaţi în funcţii nu şi-au servit partidul, pentru că asta înseamnă să iubeşti echipa", a afirmat Turcan.

UPDATE Ludovic Orban a anunţat duminică şi propunerea sa pentru funcţia de secretar general al partidului: Robert Sighiartău, deputat de Bistriţa, vicepreşedinte al Tineretului Liberal, în vârstă de 28 de ani.

„Împreună putem începe o reconstrucţie a PNL, bazată pe promovarea valorilor noastre şi asumarea de responsabilităţi. Suntem convinşi că de asumarea acestora de fiecare dintre noi vom avea rezultate, iar peste trei ani programul PNL să devină programul de dezvoltare al României. Sunt conştinet de dificultatea misiunii mele. Azi nu câştigăm fiecare câte o funcţie, azi fiecare ne asumăm o responabilitate pentru PNL şi România. Azi, mai mult decât oricând, succesul PNL depinde în foarte mare de credibilitate. Dacă mesajele noastre vor aveea credibilitate, vom câştiga. Trebuie să fim membri activi, dar mai ales profesionişti“, le-a spus Sighiartău liberalilor reuniţi în Consiliul Naţional.


Peste 2.000 de delegaţi vor fi prezenţi la Romexpo pentru a aleger noua conducere liberală. Biroul Executiv al PNL cuprinde patru prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri, care urmează să fie aleşi duminică, 18 iunie, în cadrul Consiliului Naţional.Nu mai puţin de 108 membri ai PNL şi-au depus candidaturile pentru aceste funcţii, 8 candidând pentru cele 4 funcţii de prim-vicepreşedinte, 51 pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinte şi 49 pentru celelalte 16 funcţii de membru simplu.

De asemenea, în cadrul Consiliului vor fi aleşi trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC.

Secretarul general al liberalilor va fi propus de preşedintele PNL, acesta urmând să fie deputatul Robert Sighiartău.

Sâmbătă, liberalii şi-au ales noul preşedinte, pe Ludovic Orban, în cadrul Congresului partidului la care au participat aproximativ 5.000 de delegaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite