Negocieri la Bruxelles pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Premierul Cîţu discută cu oficialii europeni despre priorităţile României

Negocieri la Bruxelles pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Premierul Cîţu discută cu oficialii europeni despre priorităţile României

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu şi mai mulţi miniştri vor avea, miercuri, întrevederi la Bruxelles cu oficialii europeni pentru negocierea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Prim-ministrul va prezenta priorităţile României în PNRR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe agenta premierului de miercuri se arată o întâlnire a lui Florin Cîţu cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, începând cu ora locală 14:00 la sediul Comisiei Europene. În urmă cu puţin timp, premierul a anunţat deja că proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, urmărindu-se rezolvarea mai multor probleme. 
 
De la ora 16.00, Florin Cîţu se va întâlni cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei
Europene, iar de la ora 17.00, cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. 
 
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie depus până la finalul lunii. 
 
Marţi seară, Florin Cîţu a avut o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, la finalul căreia ambii au anunţat că discuţia a fost „constructivă”. 
 
„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu preşedintele Comisiei Europene pentru negocierile privind PNRR, aşa cum confirmă şi Ursula Von Der Leyen. Romania are un plan ambiţios de creştere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile şi întâlnirile continuă şi mâine”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Florin Cîţu.
 
La rândul său, preşedintele Comisiei Europene a apreciat discuţia avută cu premierul Cîţu.
 
„Lucrăm mână în mână cu România pentru a finaliza un plan solid de recuperare şi rezilienţă cât mai curând posibil. Progrese bune în ceea ce priveşte reformele”, a transmis, la rândul său, Ursula Von Der Leyen.
 
Premierul Florin Cîţu a transmis, marţi, într-o conferinţă de presă, că merge la Bruxelles pentru a oferi asigurări partenerilor europeni că Guvernul este unul care va face reforme. Şeful Executivului a adăugat că mesajul va fi unul clar şi anume că România are anumite priorităţi pe care le vrea încluse în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
Proiectele care nu vor putea fi finanţate prin PNRR, vor fi finanţate prin fonduri europene, iar dacă nu e posibilă această variantă atunci vor fi finanţate din bugetul naţional, a mai spus prim-ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările