Năstase: Geoană n-a făcut bine să-l atace pe Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, l-a sfătuit luni pe Mircea Geoană să-şi rezolve "inabilităţile" în încercările de a reveni în prim-planul partidului, spunând că ar fi grav dacă ieşirile sale ar fi impuse din exterior.

În cadrul unei intervenţii la Realitatea Tv, Năstase a fost întrebat luni seara despre recentele afirmaţii ale lui Mircea Geoană cu privire la o candidatură pentru viitoarele prezidenţiale.

"E o poveste pe care Mircea Geoană trebuia să o spună în forul interior, să fie atent să nu spună lucruri de genul ăsta care creează probleme. E o inabilitate, cred că a greşit, dar el simţindu-se probabil nu în semifinale, ci probabil în tribună, a zis că vrea să intre în teren. Sau îl pune cineva să facă ceva, dar asta ar fi mult mai grav", a spus Năstase.

Întrebat dacă este posibilă o influenţă din exteriorul PSD asupra lui Mircea Geoană, Năstase a menţionat că "au fost unele speculaţii", deşi nu crede acest lucru.

Liderul PSD a punctat că Geoană a greşit "în trei rânduri până acum" - "când s-a apucat să-şi dea sieşi interviul acela înainte de nu ştiu ce eveniment, s-a apucat să ne spună să nu ne certăm în cadrul Consilului Naţional, dar a dat un interviu în care-l ataca pe Ion Iliescu, acum spune că ar putea să dorească o candidatură".

Adrian Năstase a menţionat că, în condiţiile unei anumite "vulnerabilităţi", Geoană ar trebui să fie "ceva mai liniştit". "Ori, la el egoul reapare mult prea rapid", a adăugat el.

"Este şi vina lui, că o anumită înfrângere, aşa cum este cea pe care a realizat-o el şi care a avut nişte efecte pentru toată ţara, pentru partid, povestea asta nu se uită în două săptămâni. Cred că el ar fi trebuit să digere această pierdere a victoriei şi să aştepte, pentru că are calităţi pe anumite domenii", a explicat Năstase.

Geoană, prezidenţialele şi "răutatea" lui Iliescu

Geoană a declarat, recent, că nu exclude o nouă candidatură la alegerile prezidenţiale, în urma unei competiţii în PSD şi că Ion Iliescu are o "răutate adunată în timp". Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, i-a spus lui Geoană să se ducă la PNL dacă vrea la prezidenţiale şi l-a îndemnat să se gândească mai bine înainte să facă afirmaţii legate de partid.

Iliescu: Cu gafele lui am pierdut alegerile!

Preşedintele de oanoare al PSD, Ion Iliescu l-a arătat cu degetul pe şeful Senatului, Mircea Geoană, ca responsabil pentru pierderea suferită de PSD în două confruntări electorale importante: parlamentarele din 2004 şi prezidenţialele din 2009.

"Am pierdut alegerile pe mâna noastră în 2004 şi alegerile prezidenţiale din 2009, tot pe mâna noastră, din cauza gafelor aceluiaşi om: Geoană. În 2004, a vrut neapărat să vadă lumea că este candidat la postul de premier şi a ieşit cu o declaraţie publică în care spunea că nu avem nevoie la alegeri de voturile PRM. Şi PRM a votat cu Băsescu. Şi tot el a făcut gafa care a dus la pierderea propriilor alegeri", a spus Iliescu, la Alexandria, la 9 septembrie 2011.

Alegerile prezidenţiale din 2009 au avut loc la expirarea mandatului actualului preşedinte al ţării, Traian Băsescu.Primul tur de scrutin a avut loc pe data de 22 noiembrie, iar turul doi, pe 6 decembrie. În al doilea tur de scrutin s-au calificat candidatul PSD Mircea Geoană și președintele în exerciţiu Traian Băsescu, ultimul câştigând un nou mandat cu 50,33% din voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite