Ministrul Transporturilor nu demisionează: În momentul accidentului mă odihneam. Călătoream de patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode, ministrul Transporturilor
Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu demisionează din  Guvern în urma accidentului pe care şoferul său (ofiţer SPP) l-a provocat.  Bode spune că dormea pe bancheta din spate, iar ofiţerul SPP a acţionat de capul său.

”În momentului accidentului mă odhineam. Călătoream deja de patru ore şi jumătate. Regret nespus acest incident. Voi continau să mă deplasez dintr-un capăt în altul al ţării respectând regulile de circulaţie”, a spus ministrul Transporturilor Lucian Bode.

"Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet. Să folosească sau să nu folosească semnale acustice sau luminoase dacă maşina este echipată legal cu aceste dispozitive. Demnitarul îi transmite şoferului destinaţia şi ora la care doreşte să ajungă. Şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care-l va urma şi de ducerea în siguranţă a destinaţie a demnitarului. În astfel de deplasări nu există «ne grăbim», există doar «ajungem în siguranţă la destinaţie»”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, joi seară, că ”s-a exagerat destul de mult” în legătură cu accidentul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, având în vedere că acesta era pe bancheta din spate a maşinii SPP şi că dormea, nefiind, astfel, cu nimic vinovat de producerea evenimentulu rutier.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite