Ministrul Mediului: Guvernul va aproba desecretizarea licenţelor de exploatare a proiectului Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Ministrul Mediului, Rovana Plumb FOTO: Mediafax
Ministrul Mediului, Rovana Plumb FOTO: Mediafax

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, va fi aprobată solicitarea adresată Roșia Montană Glod Corporation (RMGC) de a fi de acord cu desecretizarea licenţelor de exploatare a proiectului Roşia Montană.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la sediul USL.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că „Guvernul este dispus să desecretizeze. Contractul în integralitatea lui prevede contractul de asociere ca şi licenţa de exploatare. Licenţa de exploatare este parte integrantă a contractului. Atât timp cât există voinţa părţilor exprimată în cazul acestui contract se poate desecretiza şi licenţa de exploatare. Nu este nevoie să ajungem neapărat la modificarea legislaţiei”.

Ea a atras atenția că USL a solicitat desecretizarea contractului înainte de a ajunge la guvernare.

„USL, încă de când era în opoziţie, a susţinut ferm desecretizarea contractului de la Roşia Montană. Acest contract prevede şi o licenţă de exploatare. Săptămâna viitoare vom solicita oficial desecretizarea in integrum a acestui contract. Acest lucru a fost solicitat de societatea civilă, de ONG-uri, de către toţi cei care s-au adresat pe cale instituţională în ceea ce priveşte transparenţa", a declarat ministrul Mediului.

„E momentul să discutăm despre comportamentul neconstituţional al preşedintelui suspendat,Traian Băsescu, care s-a transformat într-un agent de marketing în susţinerea controversatului proiect Roşia Montană", a adăugat Rovana Plumb.

Ea a precizat că desecretizarea licenţelor a fost solicitată de societatea civilă şi ONG-urile de mediu din România şi din străinătate.

"Când vorbim de proiectul Roşia Montană, vorbim de un proiect de interes naţional, românii au dreptul să aibă acces total la informaţiile în ceea ce priveşte acest proiect", a atras atenția ministrul, care a precizat că a avut o întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale în ultima perioadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite