Mihai Voicu, PNL: Nu vom aviza începerea urmăririi penale a lui Victor Paul Dobre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Voicu
Mihai Voicu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a anunţat că Biroul Politic al formaţiunii şi-a mandatat deputaţii să nu voteze solicitarea începerii urmăririi penale a fostului ministru Victor Paul Dobre, întrucât nu există motive întemeiate să se dea curs solicitării Parchetului.

"BPC a stabilit cu unanimitate de voturi să mandeteze deputaţii PNL să nu voteze solicitarea începerii urmăririi penale împotriva deputatului şi fost ministru delegat pentru administraţie Victor Paul Dobre. Analiza noastră a arătat că nu există motive întemeiate pentru ca deputaţii să dea curs acestei solicitări. Aşadar nu vom vota această solicitare", a anunţat Mihai Voicu.

El a mai spus că Biroul Politic al PNL i-a mandatat pe reprezentanţii liberali din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor ca, în coordonare cu colegii din USL, să supună la vot în Comisia juridică o decizie prin care să solicite Parchetului General un răspuns, privind menţinerea în continuare a aceastei solicitări.

"Spunem acest lucru luând în considerare decizia Curţii Constituţionale, care, în mai multe părţi - aceea prin care confirmă rezultatul alegerilor, aceea prin care admite că un număr mai mic sau mai mare de cetăţeni de fapt nu trebuiau să se regăsească în listele electorale, este vorba de persoanele decedate şi de cetăţenii cu domiciliul în străinătate, care în mod eronat apar pe listele electorale permanente .

Aşadar Curtea, prin această decizie vine să justifice acele adrese incriminate prin care reprezentanţii care le-au expediat îşi exprimau faptul că nu-şi pot asuma acurateţea până la ultima persoană în listele electorale permanente", a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

El e menţionat că, în lumina noilor decizii, PNL doreşte ca, instituţional, prin intermediul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, să întrebe Parchetul General dacă îşi menţine această cerere de începere a urmăririi penale.

"Ne dorim ca această adresă să fie transmisă în urma unei decizii a Comisiei Juridice şi nu individual, de către un parlamentar, probabil că nu ar avea aceeaşi cădere un parlamentar să facă. Înainte de începerea dezbaterilor pe fond ale Comisiei, dar la prima şedinţă a Comisiei Juridice", a mai spus Mihai Voicu.

El a menţionat că paşii concreţi vor fi decişi în grupurile parlamentare, în funcţie de derularea evenimentelor. "Noi am exprimat doar opinia politică a grupului parlamentar, şi anume că nu considerăm că sunt motive pentru a vota, într-un fel sau altul, solicitarea de începere a urmăririi penale. Vom discuta şi în USL, cred că atmosfera este în acelaşi sens şi în grupul parlamentar social-democrat. Până la urmă, avem aceleaşi argumente, este un subiect comun. Nu cred că în interiorul PSD va exista o altă poziţie", a mai spus Voicu.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, în 14 august, ca raportul Comisiei juridice în cazul Victor Paul Dobre să fie finalizat până în data de 10 septembrie, juriştii Camerei urmând să se reunească în şedinţă la 27 august.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite