VIDEO Mihai Sturzu aşteaptă să scape ţara de Dragnea şi dă detalii din culisele PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Sturzu a declarat că aşteaptă să scape ţara de Liviu Dragnea şi a explicat de ce politica nu e ca la televizor.

Mihai Sturzu, care a demisionat din PSD în 2015 după un schimb de acuzaţii cu Liviu Dragnea, a povestit cum se făceau lucrurile în partid după ce a devenit Dragnea lider.

Cele mai importante declaraţii

  • Eu am spus ce aveam de spus de acum doi ani. Văd că acum s-au trezit şi alţi oameni care îmi dau dreptate, mă bucur că am fost aşa un vizionar. Aştept să scape ţara de Dragnea şi dăm înainte.
  • Eu am învăţat să evaluez politicienii, fiind acolo între ei, cu un criteriu: stai de vorbă cu un om, mare politician, şi-l întrebi: „Mă scuzaţi, ce meserie aveţi dvs.? Dacă mâine nu mai sunteţi politician, cu ce o să vă ocupaţi?“ Foarte mulţi nu se pricep la nimic altceva şi nu se pricep nici la politică, au intrat în politică pentru că aşa a fost viaţa, că aşa au progresat şi viaţa lor înseamnă să pupe un şef.

Despre „dinozaurii“ şi tinerii din PSD

  • Am avut şansa să-i cunosc şi pe membrii PSD vechi, dinozaurii. Nu îndrăzneai să intri în vorbă cu ei, oamenii ăia erau deştepţi, când vorbea unu de economie, ştia economie, pentru că el condusese companii cu mii de oameni,  ştia despre ce e vorba. Să fii ministru pe vremea aia însemna că tu eşti printre cei mai buni din ţară pe domeniul tău. Eu îi ştiu pe mulţi dintre miniştrii de astăzi, păi n-aş avea curaj să-i rog să se ducă până la maşină să-mi aducă ghiozdanul, se pierd pe drum.
  • Din păcate, stilul ăsta de conducere catalizat de Dragnea înseamnă să-şi pună oameni obedienţi în funcţii, oameni care să nu ridice niciun fel de problemă, iar aceşti oameni au blocat tot sistemul, pentru că ei n-au curaj. Dacă îi spui unui om să mute o sticlă de apă o să-ţi spună că trebuie să facă mai întâi comisie. „Prietene, dă-o dracu’ e o sticlă de apă“, „Păi da, dar cine ştie cine a pus-o acolo.“ Bă, sunteţi nebuni cu toţii? Toţi sunt orbiţi de teorii d-astea că sigur îi conduce cineva şi nu sunt în stare de nimic, pentru că ei la bază nu au o meserie, nu se pricep la nimic.
  • Foarte mulţi tineri din politică sunt foarte buni, oameni în care am încredere. Din păcate, acest stil de conducere de la centru a început să se extindă şi în ţară. Iar cei buni, pe care îi ştiu şi cu care am lucrat, sunt acum marginalizaţi, puşi de-o parte, mulţi dintre ei daţi afară din partid pentru ca locul lor să fie luat de unii care nu comentează, unii care zic doar: „Da, şefu’!“, „Mulţumesc, şefu’!“

Despre Dragnea

  • Nu generezi progres prin tăcere, ci prin dezbatere. Şi dezbtarerea înseamnă să asculţi puncte de vedere contradictorii, puncte de vedere pe care poate tu nu le-ai văzut până atunci, dar poate le accepţi dacă ţi se aduc argumente. Acum nu se mai discută, acum vine lumina de la centru şi aia e. Iar eu nu sunt omul care să facă asta.
  • Eu am prins vremea când era BPM cu Ponta, erau discuţii, se dezbătea. Eu am prins şi BPM pe vremea lui Dragnea, toţi ţineau capul în pământ, nimeni nu comenta.
  • Cum să vrei să faci legi, indiferent cine eşti şi cum te cheamă, când tu ai fost condamnat pentru că ai încălcat legea? Adică nu se poate, e o realitate că la Camera Deputaţilor dacă vrei să fii femeie de serviciu trebuie să nu ai cazier.

Despre eticheta de partid comunist pusă PSD

  • M-a deranjat nedreptatea din spatele acestei etichete, dar pe de altă parte eu am învăţat, şi la şcoală, şi în viaţă, că oamenii au mereu dreptate şi trebuie să lucrăm noi mai mult. Din păcate, ce nu face PSD este măcar nişte paşi pentru a arăta că se rupe de trecutul comunist. Eu le-am spus o chestie de bun simţ: hai să facem un nou statut, o prevedere banală, să le mulţumim celor care au ajutat partidul timp de 25 de ani cu experienţa lor în structurile PCR şi UCR şi să-i rugăm să ne lase să continuăm fără ei. Nu ai voie să ocupi nicio funcţie de conducere dacă ai fost comunist. „Aaa, păi nu se poate, păi pierdem valori.“
  • Acum doi ani, după ce am avut eu poziţiile publice destul de frontal la adresa preşedintelui suprem, săracii îmi scriau din ţară cum îi obligau să-mi dea Unlike, să mă blocheze pe Facebook, să mă şteargă de la prieteni. Oamenii şi-au făcut conturi false ca să-mi scrie, pentru că le era frică să nu-i controleze, acolo s-a ajuns. Un prieten foarte bun mi-a scris: „Băi, ţi-aş da Like, dar mă monitorizează ăştia, n-am voie.“ Ăsta e comunismul la care PSD s-a întors.
  • N-am regretat că am intrat în politică, n-am regretat nicio secundă că am ales în PSD, eu sunt un om care crede în valorile stângii, eu cred că stânga modernă împărtăşeşte multe valori de care societatea românească are nevoie. Mulţi nici nu ştiu că strigă în stradă pentru chestiuni profunde de stânga.
  • Au dreptate să fie nemulţumiţi oamenii. Ce se întâmplă acum în ţară este o bătaie de joc supremă. Adică să câştigi alegerile cu un program de guvernare pe care să nu-l respecţi, ba dimpotrivă, să-l întorci cu un rău însutit mi se pare o mare bătaie de joc. 
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite