Mesajul preşedintelui Iohannis de 1 Decembrie: „Semnificaţia acestei zile să ne fie permanent o sursă de inspiraţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României. În filmul postat pe Facebook, preşedintele urează românilor la mulţi ani, oriunde s-ar afla.

Preşedintele a vorbit în mesajul său despre trecut, viitor şi libertate, despre cum dorinţele se pot îndeplini dacă oamenii fac eforturi împreună în aceeaşi direcţie.

„1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte. În această zi specială, să celebrăm trecutul şi să privim cu optimism spre viitor. Aniversarea Marii Uniri este despre libertate, despre cum se poate împlini un ideal dacă toate energiile unei naţiuni sunt puse în slujba unui ţel comun. Semnificaţia acestei zile să ne fie permanent o sursă de inspiraţie, pentru a construi o ţară prosperă, demnă şi unită în jurul unor proiecte majore“, a spus Klaus Iohannis în clipul postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Mesajul s-a încheiat cu o urare: „La mulţi ani, dragi români, oriunde v-aţi afla. La mulţi ani, România!“.

Cioloş: De alegerile pe care le vom face depinde viitorul României

Şi premierul Dacian Cioloş a transmis un mesaj video de Ziua Naţională, în care arată că suntem într-un moment în care, prin alegerile pe care le vom face, prin stăruinţa şi consecvenţa cu care vom fi capabili să ducem un proiect la bun sfârşit va depinde viitorul României. ”Şi sunt convins că putem să ni-l asumăm împreună”, spune premierul.

Cioloş spune în filmuleţ că se spune despre 1 Decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei şi că, într-adevăr, se poate spune despre consfinţirea Marii Uniri a României moderne că a fost un miracol al istoriei.

”Însă, în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la acealaltă. Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi”, continuă premierul. 

”La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România!”, spune premierul în încheiere.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, i-a îndemnat pe români să fie activi, oriunde s-ar afla.

„De 1 decembrie omagiem trecutul şi ne uităm spre viitorul României. Un viitor ce stă în mâinile noastre, ale tuturor românilor. Ca cetăţeni activi, oriunde v-aţi afla, alegeţi să vă implicaţi! România nu poate fi completă fără vocile noastre. La mulţi ani România!”, a scris ministrul Justiţiei, de Ziua Naţională, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite